Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinės valdžia planuoja per metus pastatyti darželį Santariškėse

2012-09-12 14:57
Sostinės valdžia planuoja per metus pastatyti darželį Santariškėse
Sostinės valdžia planuoja per metus pastatyti darželį Santariškėse / Tomo Raginos nuotr.

Sostinės savivaldybės taryba trečiadienį posėdyje svarstys dėl lopšelio-darželio Santariškėse statybų. Planuojama, kad apie 240 vietų darželis galėtų būti pastatytas iki kitų metų rugsėjo, pranešė miesto savivaldybė.

„Toliau ieškome būdų, kaip sumažinti darželių deficitą mieste. Santariškių darželio projektas yra jau paruoštas, gauti visi reikalingi leidimai. Įvykdžius viešojo pirkimo procedūras darželio statyta galėtų prasidėti jau netrukus, o beveik pustrečio šimto vaikų darželį galėtų pradėti lankyti jau kitą rudenį“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Darželio statybą organizuos savivaldybės bendrovė UAB „Vilniaus vystymo kompanija“. Artimiausiu metu, 2013 ir 2014 metais planuojama įsteigti dar bent 820 vietų – Viršuliškėse, perkėlus Šalomo Aleichemo mokyklą į kitas patalpas, taip pat pastačius naujus darželius Perkūnkiemyje, Santariškėse.

Antradienį Vilniaus miesto merui Artūrui Zuokui gyventojų iniciatyvinė grupė įteikė 658 parašus dėl vaikų darželio šiaurinėje sostinės dalyje steigimo. Naujakuriai prašo savivaldybės palaikymo darželio statyboms.

Vilniaus miesto šiaurinėje dalyje tarp Bajorų kelio, Fizikų ir Mokslininkų gatvių per pastaruosius kelerius metus įsikūrė per 2200 naujakurių, kuriems stinga vaikų darželio.
„Trijų kilometrų spinduliu nėra jokio darželio, į artimiausią eilė – dvejiems, trejiems metams, po tiek laiko vaikai jau į mokyklą eis. Mūsų rajone tokia įstaiga būtina, nes du trečdaliai čia įsikūrusių šeimų augina mažus vaikus, o aš pati kiekvieną dieną per visą Vilnių vežu juos į darželį, kiti susiduria su dar didesniais sunkumais“, - sakė Kairiūkščio namų bendrijos pirmininkė Margarita Molienė.

Anot dvi atžalas auginančios mamos Jurgos Kuodytės-Dūdės, iš savivaldybės tikimasi palaikymo tokios įstaigos statybai.

„Darželis mūsų rajone išspręstų nemažai rūpesčių. Neretas pamatęs mūsų rajoną piko valandomis pajuokauja, kad mūsų rajonas – tai vienas didelis darželis. Į mums priskirtą įstaigą Baltupiuose patekti beveik neįmanoma. Dalies nepatekusiųjų vaikų  mamos atsisako darbo, nes finansiškai neapsimoka dirbti – tiek daug kainuoja auklė ar privatus darželis“, - sako viena rajono gyventojų.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) direktorius Mindaugas Statulevičius pabrėžia, kad per pastaruosius penkerius metus sostinėje buvo atidarytas tik vienas valstybinis vaikų daželis. O šiaurinė kryptis – viena iš aktyviausiai kompleksiškai augančių miesto zonų, kur plėtojami keli gyvenamieji kvartalai, kuriami mokslo centrai, todėl gyventojų ir dirbančiųjų skaičius čia nuolat auga.

“Nekilnojamojo turto vystytojai jau kelerius metus socialinės infrastruktūros rūpestį siūlo spręsti viešos - privačios partnerystės būdu”, - sako M. Statulevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų