Pereiti į pagrindinį turinį

Stadiono remontui pinigų dar nėra

2008-05-28 13:53
Stadiono remontui pinigų dar nėra
Stadiono remontui pinigų dar nėra

Kaunas, kuriame kitąmet vyks jaunimo iki 23 metų Europos lengvosios atletikos čempionatas, neturi pinigų stadiono, kuriame vyks varžybos, sutvarkymui.  

Europos lengvosios atletikos čempionatas Kaune vyks 2009 metų liepos 16 - 19 dienomis.

Vakar Kauno miesto savivaldybėje lankėsi Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas bei čempionato vykdomasis direktorius Virginijus Daukšys. Su jais susitikęs Kauno meras Andrius Kupčinskas priminė, kad kol kas iš Vyriausybės investicijų programos skirtas tik 1 milijonas litų.

„Tačiau rytoj miesto taryba patvirtins S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos investicinį planą, kurio sąmata - 3,1 milijono litų. Nesinori, kad pradėjus darbus, jie paskui nutrūktų dėl finansavimo. Todėl savivaldybė jau anksčiau kreipėsi  į Vyriausybę, prašydama skirti daugiau lėšų sporto centro stadiono remontui. Apie tai informavome Kūno kultūros ir sporto departamentą, Lietuvos lengvosios atletikos federaciją", - teigė meras.  

Anot jo, vien vejos pakeitimas, žurnalistų ir VIP žiūrovų zonos įrengimas kainuos apie 2,6 mln. litų. „Miestas jau ir taip prisiėmė pakankamai įsipareigojimų dėl naujos arenos statybos, todėl neturės lėšų dar ir stadiono remontui. Kol kas turime žodinius pažadus, kad lėšų stadiono sutvarkymui gausime iš kitų metų investicijų programos", - sakė meras.   

Čempionato vykdomojo direktoriaus V.Daukšio teigimu, 2005 metais Kaune vykęs Europos lengvosios atletikos čempionatas (iki 20 metų.) kainavo daugiau kaip 12 mln. litų. Kitų metų renginio sąmata nebus mažesnė. Tikimasi sulaukti ne tik Vyriausybės ir miesto paramos, bet ir rėmėjų pagalbos.

2009 metais Kaune tikimasi sulaukti daugiau kaip tūkstančio sportininkų. Lengvaatlečių varžybų metu Kaune planuojama surengti Pažaislio muzikos ar Operetės festivalio koncertus, surengti atrakcijų gatvėse.  

Aliaus Koroliovo nuotrauka

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų