„Stumbras" per Kalėdas stabdys gamybą

Didžiausia stipriųjų alkoholinių gėrimų gamintoja Lietuvoje bendrovė „Stumbras" pirmą kartą po įmonės privatizavimo nuo 2003 metų dėl sumažėjusių pardavimų numatė sustabdyti savo gamybą gruodžio 25-sausio 5 dienomis.

Iki praėjusių metų pabaigos 370 įmonės darbuotojų dirbdavo ir trimis pamainomis, šiuo metu darbuotojų liko 300. Iki šiol gamykloje yra buvę tik planinių gamybos stabdymų įrangos renovacijai ar remontui.

Mažėjantys pardavimai yra pagrindinė įmonės sprendimo stabdyti gamybą priežastis: šių metų pradžioje padidinus stipriųjų alkoholinių gėrimų akcizus, rinkoje pardavimai gerokai smuko.

Rugsėjo mėnesį vien tik „Stumbro" pardavimai smuko daugiau nei 20 proc., palyginus su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

„Tačiau nesaikingas alkoholio vartojimas nemažėja, tiesiog didelė alkoholio pardavimų dalis atitenka šešėlinei rinkai", - sako bendrovės marketingo direktorius Algirdas Čiburys. Jis remiasi policijos duomenimis, jog šių metų pirmąjį pusmetį, palyginti su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, falsifikuoto alkoholio konfiskuota 3,5 karto daugiau.

A.Čiburio teigimu, šį mėnesį Seimo priimtas alkoholio prekybos laiko ribojimas dar labiau smukdytų stipriųjų gėrimų gamintojus - jie nebus pajėgūs konkuruoti su pigia kontrabandine produkcija: „Atrodo, kad parlamentarai tiesiogiai suinteresuoti remti nelegalų verslą. Tokie sprendimai iš tiesų gali visiškai sužlugdyti legalią alkoholio pramonę".

 „Stumbro" marketingo direktorius taip pat atkreipia dėmesį, kad prekybos apribojimai Lietuvoje galiojo 1995-2001 metais ir buvo atšaukti dėl kasmet sparčiai išaugusios šešėlinės rinkos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių