Pereiti į pagrindinį turinį

Tarptautiniam Vilniaus oro uostui nenaudingas sutartis nutrauks?

2009-11-04 18:44
Tarptautiniam Vilniaus oro uostui nenaudingas sutartis nutrauks?
Tarptautiniam Vilniaus oro uostui nenaudingas sutartis nutrauks? / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio įpareigojimu Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) imsis visų teisinių priemonių, kad būtų nutrauktos arba palankiomis sąlygomis perrašytos įmonei ir valstybei nenaudingos sutartys, rašoma Susisiekimo ministerijos pranešime spaudai.

Tokių sutarčių, kurias sudarė ankstesni TVOU vadovai, egzistavimą atskleidė neseniai ministro pavedimu atliktas TVOU galiojančių sutarčių auditas.

„Turime įtarimų, kad ankstesnė oro uosto vadovybė sudarė tokias sutartis, kuriomis buvo sukurtas pagrindas naudotis valstybės turtu ir sukurtos "lesyklėlės" privatiems interesams. Matydamas šią situaciją, ryžtingai veiksiu, kad oro uostui nenaudingos sutartys būtų kuo greičiau nutrauktos ir pakeistos naudingomis sutartimis. Būtina kuo skubiau sustabdyti valstybei daromą žalą", - pranešime spaudai cituojamas ministras E.Masiulis.

Ministro teigimu, TVOU vadovybei pavesta imtis visų reikalingų žingsnių ir rasti teisinius būdus tokioms sutartims nutraukti. TVOU jau praėjusią savaitę kreipėsi į teismą dėl kelių tokių sutarčių nutraukimo.

Ministras taip pat ketina artimiausiu metu kreiptis į Valstybės kontrolę, kad būtų įvertinta dėl tokių sutarčių valstybei padaryta žala. Gavus ekspertų išvadas dėl padarytos žalos dydžio, neatmetama galimybė kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl kaltininkų nustatymo ir žalos atlyginimo.

Tokių sutarčių pavyzdžiu ministras E. Masiulis pateikė TVOU sutartis su dėl komercinių patalpų nuomos prekybai. Minėtos sutartys sudarytos be valstybės materialiojo turto nuomos viešo konkurso procedūrų iki 2014 metų pabaigos. Teismui patenkinus TVOU ieškinį, pasitvirtintų faktas, kad vien dėl šių sutarčių valstybinė įmonė neteko dešimčių milijonų litų pajamų.

Susisiekimo ministro teigimu, audito metu aptikta ir daugiau TVOU nenaudingų sutarčių. Pavyzdžiui, nustatyta, kad keliems rangovams buvo išmokėti keli šimtai tūkstančių litų už neatliktus, iš dalies atliktus arba nepagrįstus projektavimo darbus. TVOU taip pat nenaudingos automobilių aikštelių nuomos sutartys.

"Žala valstybei turi būti kuo skubiau sustabdyta. Analogiškus sutarčių auditus esu pavedęs atlikti ir kitose Susisiekimo ministerijos reguliavimo srities įmonėse", - nurodė ministras E.Masiulis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų