Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas atmetė N.Venckienės prašymą nušalinti antstolę

2012-01-04 00:50
Teismas atmetė N.Venckienės prašymą nušalinti antstolę
Teismas atmetė N.Venckienės prašymą nušalinti antstolę / Artūro Morozovo nuotr.

Kėdainių rajono apylinkės teisėjas atmetė Drąsiaus Kedžio dukros globėjos Neringos Venckienės prašymą nušalinti antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

N.Venckienė yra apkaltinusi antstolę S.Vaicekauskienę šališkumu ir prašė jos nusišalinimo, tačiau pareigūnė tai padaryti atsisakė, todėl šią bylą turėjo nagrinėti teismas.

Nušalinimo bylą nagrinėjo Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas Bronius Varsackis, kartą jau priėmęs sprendimą Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės mergaitę grąžinti mamai L.Stankūnaitei.

Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas teigė, kad tai yra normali praktika. „Lietuvos teismai naudojasi informacine sistema LITEKO. Į ją suvedus duomenis apie bylą, sistema parenka teisėją. Sąsajų su vaiko gyvenamosios vietos nustatymo byla nereikėtų ieškoti“, – teigė jis.

Pasak jo, teismui buvo pateiktas konkretus klausimas: ar antstolis pagal Neringos Venckienės pateiktus motyvus gali dalyvauti procese.

„Jei žmonės įtariai žiūri į teismus, visada kels nepasitenkinimą, nepriklausomai, ar buvo teisėjas prisidėjęs prie šios bylos, ar ne“, – tvirtino V.Kondratjevas.

N.Venckienė buvo nurodžiusi, kad antstolė viešai pareiškė naudosianti prievartą perduodant mergaitę L.Stankūnatei.

Papildyta 17.40 val. : Kėdainių rajono apylinkės teismui atmetus dukterėčios globos siekiančios teisėjos N.Venckienės pareiškimą dėl antstolės S.Vaicekauskienės nušalinimo, antstolė ketina toliau siekti teismo sprendimo įvykdymo.

S.Vaicekauskienė antradienį sakė ketinanti susitikti su Vaiko teisių apsaugos skyrių ir policijos atstovais, psichologais. Po šių tarnybų išvadų bus sprendžiama, kaip toliau vykdyti teismo sprendimą.

Vykdant Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį, Laimutei Stankūnaitei mažametė dukra turėjo būti perduota praėjusį penktadienį. Tačiau nebuvo padaryta.

S.Vaicekauskienė ne kartą yra pabrėžusi, kad reikia gerbti įstatymus ir teismo nutartį būtina vykdyti. „Pagal įstatymą už kiekvieną pradelstą dieną nevykdančiam teismo sprendimo asmeniui galima skirti 1000 litų baudą, taip pat teismas gali suteikti leidimą paimti vaiką iš buvusių globėjų prievarta. Tai gali padaryti Vaiko teisių apsaugos tarybos darbuotoja su psichologe“, – kalbėjo S.Vaicekauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų