Toto Cutugno su orkestru dainuos Klaipėdos arenoje

Gyva italų estrados legenda Toto Cutugno savo gastroles Lietuvoje šeštadienį pradės nuo pasirodymo Klaipėdoje.

Tai vienas garsiausių Italijos dainininkų, dainų autorių ir kompozitorių. Jis mūsų šalyje surengs keturis koncertus. Išskirtiniai Toto Cutugno ir simfoninio orkestro pasirodymai vyks gruodžio 17 d. Klaipėdoje, gruodžio 19 d. Šiauliuose, gruodžio 20 d. Kaune ir gruodžio 22 d. Vilniuje.

Būsima estrados žvaigždė, kurios tikrasis vardas yra Salvatore Cutugno, gimė 1943-iaisiais Fosdinovo miestelyje Šiaurės Toskanoje. Muzikinę karjerą jis pradėjo kaip būgnininkas, o vėliau susidomėjo akordeonu.

Šlovė vaikiną aplankė labai anksti – trečią vietą regioniniame akordeonistų konkurse jis laimėjo būdamas vos 13 metų. Vėliau jaunuolis subūrė grupę, kuri grojo tik jo paties sukurtas dainas.

Dar jaunystėje išryškėjo didelis Toto, kaip dainų autoriaus, talentas. Jis sukūrė prancūzų ir amerikiečių dainininko Joe Dassino visame pasaulyje išgarsintas dainas „L`Ete Indien", „Et Si Tu N`Existais Pas“ ir „Le Jardin Du Luxembourg“.

1976 m. Toto pirmą kartą dalyvavo garsiajame San Remo muzikos festivalyje ir užėmė trečiąją vietą. San Remo nugalėtoju jis tapo 1980 m., kai publikos ir žiuri simpatijas pavergė su daina „Solo Noi“. Vėliau Toto Cutugno dar šešis kartus San Remo festivaliuose užėmė antrąją vietą. Iš viso šiame festivalyje jis dalyvavo net 13 kartų. 1990 m. Toto su daina „Insieme: 1992“ nugalėjo „Eurovizijoje“.

Į Lietuvą Toto Cutugno atvyksta su simfoniniu orkestru, kartu atliks pačias žinomiausias savo dainas – „L‘Italiano“, „Solo Noi“, „Soli“, „Donna“, „Innamorati“ ir daugelį kitų.

67-erių Toto Cutugno ir simfoninio orkestro gastroles mūsų šalyje organizuoja didžiausia Vidurio ir Rytų Europoje koncertinė agentūra „Makroconcert“, bilietus platina „Bilietai.lt“.

Į  Toto Cutugno koncertą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje (Dubysos g. 10), kur jis vyks gruodžio 17 d. 19 val., bilietai – nuo 83 Lt. Ir jų dar yra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių