Tragedija Kauno I forte liko neatskleista

Prieš penkerius metus Kauno I forte įvykus tragedijai, kai moksleivei sprogimas nutraukė pėdą, į teisiamųjų suolą pateko 8 jaunuoliai. Tačiau vyrai, kurių amžius svyruoja nuo 20 iki 30 metų, buvo teisiami ne dėl forte įvykusios nelaimės.

2008 metų lapkritį I-ame forte įvykusi tragedija, po kurios 9-erių metų mergaitė visam gyvenimui liko neįgali, taip ir liko neatskleista. Iki šiol neaišku, kieno pamestą ar paliktą buteliuką su sprogstama medžiaga koja paspyrė mergaitė, iš Vilniaus atvykusi į ekskursiją forte.

Specialistai nustatė, kad sprogusi medžiaga – triacetono triperoksidas. Jai pagaminti reikia žinių, tačiau naudojamų chemikalų galima nesunkiai įsigyti ir parduotuvėje.

Vis dėlto tuoj po nelaimės sulaikyti vyrai nebuvo pripažinti įtariamaisiais dėl tragedijos. Kauno apygardos teismas juos pripažino kaltais dėl  neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, tačiau realios laisvės atėmimo bausmės jiems pavyko išvengti. Robertas Jodauga nuteistas 1,5 metų, Mantas Giedraitis – 1 metams ir 4 mėnesių, Robertas Jucius  – 1,5 metų, Andrius Grigorjevas – 1,5 metų, Evaldas Navickas – 1 metų 10 mėnesių, Dainius Juškevičius – 5 mėnesių, Andrius Čėsna – 4 mėnesių, Dalius Kučiauskas – 4 mėnesių laisvės apribojimu.

Teismas atsižvelgė į prokuroro prašymą teisiamiesiems skirti švelnesnes bausmes nei numato įstatymas, kadangi jų veikla realios žalos valstybei nesukėlė. Taip pat atsižvelgta į tai, kad nei vienas iki šiol nebuvo teistas.

Bene įspūdingiausias kaltinamiesiems inkriminuotas nusikalstamas epizodas buvo 130 kg sprogstamosios medžiagos susprogdinimas. Ekspertų vertinimu, šio kiekio sprogstamoji gali atitiko 53 kg sprogimo stiprumą pagal trotilo ekvivalentą. Nugriaudėjus griausmui liko 6 metrų skersmens ir 2 metrų gylio duobė.

Į teisiamųjų suolą sėdę vyrai susipažino internete bendraudami apie juos vienijančią aistrą – sprogmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ghem

ghem portretas
didziausia "ispudi" palieka musu teisines sistemos neigalumas - tokia byla tirti 5 METUS...

taigi

taigi portretas
valstybei zalos nepadare,bet vaikui ,,,,,visam gyvenimui neigalumas.stai ir atsiskleidzia teismu ir valstybes poziuris i zmogu,,,,,

to taigi

to taigi portretas
Tai ar irode, kad jie kalti del vaiko suzalojimo?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių