Pereiti į pagrindinį turinį

Iš triukšmingos „Vilniaus vandenų“ bylos - tik šnipštas

2013-03-05 03:38
Iš triukšmingos „Vilniaus vandenų“ bylos - tik šnipštas
Iš triukšmingos „Vilniaus vandenų“ bylos - tik šnipštas / Broniaus Jablonsko nuotr.

Skambiai prasidėjusi „Vilniaus vandenų“ byla baigėsi tyliai. Net dvylikai žmonių pradėjusi ikiteisminius tyrimus, prokuratūra ne visiems surašė kaltinamąjį aktą. Sausio pabaigoje prokurorai trims bylos dalyviams nutraukė ikiteisminius tyrimus, o šešiems surašė kaltinamąjį aktą ir bylą perdavė teismui, rašo lrytas.lt.

Teisingumo „Vilniaus vandenų“ byloje sulaukė tik buvę įmonės vadovai Darius Norkus ir Nerijus Laurinaitis. Praėjusių metų balandį jie pripažinti kaltais. Nuteistiesiems skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Kitų „Vilniaus vandenų“ byloje minėtų asmenų - Tomo Biknevičiaus, Modesto Petkevičiaus ir Gintaro Romo Šidlausko - kaltintų papirkimu ir kyšininkavimu, byla taip ir nepasiekė teismo, nors šiems asmenims visą tyrimo laikotarpį – trejus metus, buvo pritaikytos kardomosios priemonės, suvaržyta jų laisvė, bet prokurorams nepakako laiko surašyti kaltinamąjį aktą.

Buvęs „Vilniaus vandenų“ darbuotojas T. Biknevičius buvo įtariamas kyšio reikalavimu ir paėmimu, o M. Petkevičius ir G. R. Šidlauskas - įmonės darbuotojų papirkimu.

Trejus metus tyręs nusikalstamas veikas, Vilniaus apygardos prokuroras Giedrius Tarasevičius galiausiai nutraukė dar 2010 metais pradėtą ikiteisminį tyrimą, esą, nesuspėjus iki teismo numatyto termino tinkamai ištirti įrodymus ir surašyti kaltinamąjį aktą.

„Buvo paduotas skundas ikiteisminio tyrimo teisėjui dėl pernelyg ilgai užsitęsusio ikiteisminio tyrimo. Teisėjas įpareigojo per tris mėnesius užbaigti tyrimą. „Vilniaus vandenų“ bylos pagrindas - neskaidrūs viešieji pirkimai, o jų byloje buvo itin daug, todėl ir nepakako teismo duoto termino užbaigti ikiteisminį tyrimą“, – aiškino G. Tarasevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų