Pereiti į pagrindinį turinį

Užsitęsusi žiema - kirtis Kauno restoranams ir lauko kavinėms

2013-04-06 12:14
Užsitęsusi žiema - kirtis Kauno restoranams ir lauko kavinėms
Užsitęsusi žiema - kirtis Kauno restoranams ir lauko kavinėms / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Nesiskubinantis pavasaris griauna restoranų bei kavinių savininkų planus ir tuština jų sąskaitas.

Miesto savivaldybė lauko kavinių sezoną šiemet leido atidaryti anksčiau – jau nuo balandžio 1-osios, tad nei vienas verslininkas lauko kavinių statymo darbus buvo suplanavęs pradėti dar kovo pabaigoje. Tačiau kol kas jie tik atidžiai seka orų prognozes.

„Laukiam nesulaukiam pavasario“, – neslėpė Laisvės alėjoje įsikūrusio restorano „Miesto sodas“ direktorius Gintautas Ruminas.

Pernai lankytojus aptarnauti lauke šis restoranas pradėjo balandžio viduryje. Iš pradžių buvo išnešti keli staliukai, vėliau – daugiau. Tačiau šiemet, akivaizdu, kad to teks palaukti gerokai ilgiau.

G. Ruminas teigė, jog kavinės ir restoranai šiemet gamtos nuskriausti dvigubai. Dalies pelno netenka, nes dėl prasto oro būna mažesnis lankytojų srautas, o kur dar šildymo kaštai, skaičiavo vadovas.

„Be to, šiltesniu oru būna didesnė lankytojų perkamoji galia – jiems pateikiami mažesni mokesčiai už šildymą, tad daugiau pinigų išleidžia kitoms reikmėms“, – sakė G. Ruminas. Pasak jo, vasarą, palyginti su žiema, restorano apyvarta padidėja 20-25 procentais.

Prie Kauno Rotušės įsikūrusios kavinės „Skliautas“ bendraturtis Ąžuolas Gaižutis pasakojo pavasario laukiąs dėl to, jog tokiu oru Kaunas sulaukia mažai turistų, o šie paprastai sudaro didelę kavinės lankytojų dalį.

Pasak jo, norinčių žmonių pasėdėti su puodeliu arbatos ar kavos atsiranda orui sušilus vos iki 10 laipsnių. „Tik saulutė pašviečia, žmonės su puodeliais jau ir glaudžiasi prieš ją, visi būna išsiilgę“, – kalbėjo Ą. Gaižutis.

Jis svarstė, gal ir iki Lietuvos ateis tradicija ir žiemą, kaip pavyzdžiui, yra Vokietijoje, kavą, arbatą gerti lauke. Ne viena Kauno lauko kavinė jau senokai naudojasi idėja vasarą vėsesniu oru lankytojams siūlyti apsigaubti pledais.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė Eglė Dilkienė restoranų ir kavinių savininkų reakciją į šiųmetinį pavasarį apibūdino vienu žodžiu: "Baisu".

Esant tokiam orui gyventojai laiką mieliau leidžia namuose, turistai, žinodami, kad Lietuvoje tebesninga, į mūsų šalį, o kartu ir į jos restoranus, kavines, irgi nesiveržia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų