Pereiti į pagrindinį turinį

V. Matijošaitis: Irena sakė nežinanti, kaip nutiko nelaimė

2013-04-13 00:01
V. Matijošaitis: Irena sakė nežinanti, kaip nutiko nelaimė
V. Matijošaitis: Irena sakė nežinanti, kaip nutiko nelaimė / Artūro Morozovo nuotr.

Vienas įtakingiausių Kauno verslininkų, miesto tarybos narys Visvaldas Matijošaitis neslepia, kad po naujausių žiniasklaidos publikacijų jaučiasi kaltinamas žmonos Irenos nužudymu, tačiau jo sąžinė yra rami.

I. Matijošaitienė po nelaimės dar kalbėjo

Ketvirtadienį žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad tyrimas dėl I. Matijošaitienės mirties pakrypo kita linkme ir dabar prokurorai nelaimę tiria kaip nužudymą. Tačiau, V. Matijošaičio teigimu, toks tyrimas pradėtas iš karto po tragedijos. Verslininkas tvirtina, kad šiandien kalbėjosi su ikiteisminiam tyrimui vadovaujančiu prokuroru Dariumi Jakučiu, kuris jį nuramino, kad niekas esą nepasikeitė.

„Kiek aš suprantu, jie negalėjo pradėti tyrimo pagal kokį nors kitą straipsnį, o tik dėl nužudymo. Dabar, kaip priminė ir man, aš net esu pasirašęs, kad žinau, jog pradedamas tyrimas dėl nužudymo“, – portalui kaunodiena.lt penktadienį sakė V. Matijošaitis.

Verslininkas patvirtino, kad lygiai prieš mėnesį savo namuose sunkią traumą patyrusi I. Matijošaitienė buvo sąmoninga, kol greitosios pagalbos automobiliu buvo vežama į Kauno klinikas.

Tačiau V. Matijošaitis retoriškai atsakė į klausimą, ar moteris papasakojo, kaip atsitiko nelaimė: „Ji sakė, kad nežino. Kaip jūs galvojate, mano žmona guli kraujo klane, o aš klausinėju, kaip ji nukrito?“

Tyrimas perkvalifikuotas, kad būtų patikrintos visos versijos

Kauno apygardos prokurorai teigia verslininkės I. Matijošaitienės mirties tyrimą perkvalifikavę į nužudymą tam, kad galėtų visapusiškai ištirti šį įvykį. Tai penktadienį spaudos konferencijoje sakė Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

„Tyrimas buvo atliekamas dėl mirties priežasties nustatymo, o siekiant atlikti tyrimą visapusiškai, buvo tęsiamas dėl nužudymo,“ – kalbėjo V. Guliavičius.

Jo teigimu, įtarimai šioje byloje nė vienam asmeniui nepareikšti, o tyrimas perkvalifikuotas netrukus po to, kai buvo pradėtas. Dabar laukiama medicinos ekspertų išvadų, kurios gali turėti lemtingos reikšmės bylos eigai.

V.Guliavičius pabrėžė, kad šioje tyrimo stadijoje daugiau informacijos pateikti negalima, nes tai pakenktų ikiteisminiam tyrimui.

Portalas kaunodiena.lt primena, kad 55 metų I. Matijošaitienė sunkią traumą patyrė lygiai prieš mėnsesį, ankstų kovo 12-osios rytą. Moteriai nukritus nuo laiptų jai nustatytas kaukolės pamato lūžis, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo buvo atliktos net trys operacijos. Tačiau medikams moters gyvybės išgelbėti nepavyko. Vykdant jos valią, po mirties moters organai buvo paaukoti Nacionaliniam transplantacijos biurui, o palaikai kremuoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų