Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus gėlynai - ilgapirščių grobis

2010-06-21 02:37
Vilniaus gėlynai - ilgapirščių grobis
Vilniaus gėlynai - ilgapirščių grobis / Antano Slavinsko nuotr.

Iš gėlynų vagiantys ir kitaip juos niokojantys asmenys per metus pridaro žalos, kuri siekia nuo keleto iki dešimties tūkstančių litų.

Anot už gėlynus atsakingų specialistų, ilgapirščiai plėšia visas gėles be išimties, kur tik pasiekia – ir iš miestų centrų, ir iš vaizdo kameromis stebimų teritorijų.

Vilniaus miesto savivaldybės Komunalinio ūkio departamento Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Mikalauskienė pastebi, kad vagys gėles vagia iš visur, kur tik pasiekia.

„Masiškai vagiami augalai iš naujo pietinio aplinkkelio (nuo Dariaus ir Girėno gatvės iki Lazdynų tilto). Ten pasodinta labai nemažai kalnynų pušaičių ir kitų dekoratyvinių augalų. Man atrodo, kad dabar iš tos vietos jau yra pavogta virš 200 kalnynų pušaičių. Policija sulaikė raugerškį vagiančius jaunuolius.

Vagia viską. Pavyzdžiui, prieš birželio 14-ąją pasodinome Tremtinių skvere gėles iš vakaro. Kitą dieną ten nueinam – jau bent dešimties krūmelių nebėra. Tai čia taip po vienos nakties – po poros savaičių jau iš viso paprastai mažai kas būna belikę.

Vagiama netgi iš Europos aikštės, kur yra vaizdo kameros. Dingsta gėles ir iš Kalvarijų gatvėje pakabintų vazonėlių. Tik ten, kur vazonai kabo aukštai prie gatvių apšvietimo stulpų, vagišiai jų nepasiekia“, – pasakojo I.Mikalauskienė.

Vilniaus savivaldybė kasmet dėl ilgapirščių, retinančių gėlynus, patiria iki kelių tūkstančių litų nuostolių. Klaipėdos ir Kauno savivaldybės skaičiuoja iki dešimties tūkstančių litų siekiančius nuostolius.

I.Mikalauskienė pripažįsta, kad jau pasiūlymo įmonėms apželdinti vieną ar kitą miesto plotą kainoje būna įskaičiuota suma, reikalinga atsodinti gėles po galinčio pasitaikyti vagystės ar vandalizmo atvejo.

„Jau pasiūlymo kainoje numatyta, kad jeigu bus įvykdyti vandalizmo aktai, rangovai turės gėlynus atsodinti savo sąskaita“, – teigė savivaldybės atstovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų