Pereiti į pagrindinį turinį

Iš Vilniaus oro uosto pakilo tik vienas lėktuvas (dar papildyta)

Iš Vilniaus oro uosto pakilo tik vienas lėktuvas (dar papildyta)
Iš Vilniaus oro uosto pakilo tik vienas lėktuvas (dar papildyta) / Redakcijos archyvo nuotr.

Rusijos oro linijų "UTair" lėktuvas penktadienį popiet iš Vilniaus išskrido į Maskvos Vnukovo oro uostą. Visi kiti skrydžiai atšaukti arba atidėti.

Lėktuvas į Maskvą pakilo 15.15 val. Lietuvos laiku. Šis lėktuvas pagal tvarkaraštį turėjo pakilti ryte 6 val.

Planuota, kad skrydis įvyks 17 val., tačiau aviakompanija nusprendė jį atlikti beveik dviem valandom anksčiau. Beveik visi įsigijusieji bilietus keleiviai išskrido.

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovas Kęstutis Auryla teigė, kad toks skrydis galimas dėl techninių orlaivio ypatumų.

"Šis lėktuvas yra turbopropelerinis, todėl per Lietuvos oro erdvę geba skristi ir mažesniame, maždaug 4 kilometrų aukštyje. Tai yra svarbu, nes Islandijos ugnikalnio dulkių debesies apačia yra maždaug 4,5 kilometro aukštyje. Lėktuvas turėtų praskristi Lietuvos oro erdvę, tuo tarpu Baltarusijoje jam problemų nebekils, kadangi pastarosios šalies vulkaninės kietosios dalelės nepasiekė", - sakė K.Auryla.

Buvo numatyta, kad apie 18 val. į Vilnių nusileis kompanijos "AeroSvit Airlines" panašios modifikacijos propelerinis lėktuvas iš Kijevo. Planuota, kad po keliolikos minučių jis galėtų pakilti skrydžiui atgal.

Tačiau lėktuvas iki penktadienio vakaro iš Kijevo neatskrido.

Tarptautinis Vilniaus oro uostas buvo visiškai uždarytas bet kokių orlaivių skrydžiams nuo 3 valandų naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Lietuvos oro erdvė tebėra uždaryta. Atsižvelgiant į kietųjų dalelių debesį, kai kuriose šalies oro erdvės vietose įmonė "Oro navigacija" neteikia paslaugų ir ten orlaiviai negali skristi.

"Su "Boeing" markės lėktuvais yra problema, kad jie negali skristi žemiau kaip 9-11 kilometrų aukštyje, tačiau apgalvojus ir pakeitus maršrutą su jais skrydžiai pietų kryptimi tikriausiai būtų įmanomi", - sakė K.Auryla.

Vilniaus oro uosto tvarkaraštyje nurodoma, kad praktiškai visi lėktuvų reisai atšaukti bent iki šeštadienio, o galbūt ir dar ilgiau.

Pagal prognozes, vulkaninių dulkių debesis penktadienį apie 21 val. gali pasiekti Vilnių. Jei tai įvyks, pasak "Oro navigacijos" vadovo, iš Vilniaus oro uosto lėktuvai ir toliau negalės kilti bei leistis į jį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų