Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus politikai vakare iš restorano išvežti tarnybiniu transportu

2011-04-16 13:20
Vilniaus politikai vakare iš restorano išvežti tarnybiniu transportu Vilniaus politikai vakare iš restorano išvežti tarnybiniu transportu Vilniaus politikai vakare iš restorano išvežti tarnybiniu transportu Vilniaus politikai vakare iš restorano išvežti tarnybiniu transportu Vilniaus politikai vakare iš restorano išvežti tarnybiniu transportu Vilniaus politikai vakare iš restorano išvežti tarnybiniu transportu Vilniaus politikai vakare iš restorano išvežti tarnybiniu transportu

Sostinės vicemeras Romas Adomavičius bei savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas iš restorano išvyko tarnybine mašina. Etikos sargai apstulbę.

Istorija kartojasi

Socialdemokratai R.Adomavičius bei V.Milėnas ketvirtadienį vakare pastebėti prie Gedimino prospekte įsikūrusio „Neringos“ restorano. Portalo 1diena.lt skaitytojas, panoręs neatskleisti savo pavardės, pastebėjo, kad iš restorano vėlai vakare R.Adomavičių ir V.Milėną paėmė vairuotojas, atvykęs „VW Passat“ markės automobiliu, kurio valstybinis numeris – BRC 052. Savivaldybės interneto svetainėje nurodoma, kad šia mašina naudojasi savivaldybės vairuotojas Petras Čičelis.

Tai jau antras kartas, kai R.Adomavičius ir V.Milėnas pastebimi savivaldybės transportu vakare keliaujantys iš restorano. 2010 m. spalį žurnalistai juos pričiupo savivaldybės mašina keliaujančius iš tuomečio Vilniaus mero Viliaus Navicko gimtadienio puotos, vykusios prabangiame restorane „Riviera“. Šis pasivažinėjimas socialdemokratams smarkiai atsirūgo – Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, kad jie, pasinaudodami savivaldybės automobiliu ir vairuotoju savo reikmėms, supainiojo viešus ir privačius interesus.

Įkliuvo ne vieni

Beje, anot skaitytojo, tarnybiniu transportu savo reikmėms pasinaudojo ne tik vicemeras ir savivaldybės administracijos vadovas.

Esą dar pora žmonių, su R.Adomavičiumi ir V.Milėnu leidusių laiką „Neringoje“, išvežti raudonu „Opel Astra“ automobiliu, kurio valstybinis numeris – EBG 713. Dar vienas skiriamasis šios mašinos ženklas – oranžiniai švyturėliai.

Ši mašina priklauso savivaldybės tvarkdariams – Viešosios tvarkos skyriui, automobiliu naudojasi savivaldybės pareigūnas Andžejus Dinikis. „Neringos“ svečių pavėžinimas gerokai prasilenkia su tiesiogine Viešosios tvarkos skyriaus automobilių paskirtimi.

Vairuotojas dirbo už dyką?

R.Adomavičių ir V.Milėną iš „Neringos“ išgabenęs vairuotojas P.Čičelis, 1diena.lt paklaustas, kur vežė du politikus, gerokai suglumo.

„Tai, klausykit... e... į... į savivaldybę, - išlemeno P.Čičelis. – O ką aš žinau, ką jie ten darė? Atvežiau ir viskas.“

Pašnekovas niekaip negalėjo paaiškinti, ko dviem savivaldybės vadovams tokiu paros metu prisireikė savivaldybėje. P.Čičelis puolė teisintis, esą atėjo tas metų laikas, kai vėlai temsta. „Gal pusė dešimtos, gal dar mažiau, - tikslų laiką, kai vežė R.Adomavičių ir V.Milėną prisiminti mėgino savivaldybės vairuotojas. – Dar šviesu vasarą. Kiek... apie devintą tik temsta.“

Pašnekovas taip pat pripažino, kad jokioje oficialioje apskaitoje šis vakarinis pasivažinėjimas nebuvo įrašytas. „Ką, dėl valandos smulkintis, skaičiuoti?“, - stebėjosi P.Čičelis.

Interesų konflikto nemato

Vicemeras R.Adomavičius neslėpė iš „Neringos“ važiavęs tarnybine mašina. Kaip ir P.Čičelis, politikas prisiekinėjo važiavęs tik iki savivaldybės. Vicemeras taip pat aiškino, kad vyko iš oficialaus savivaldybės renginio.

„Tai buvo speciali tarptautinė konferencija, kur buvo susirinkę Baltijos šalių savivaldybių teisėsaugos specialistai. Turėjome tai padaryti. Kadangi reikėjo oficialiai pasakyti kalbą ir pavaišinti vakariene tuos žmones, gal jūs norėtumėt, kad aš neblaivus važiuočiau kokiu nors kitu transportu?“, - 1diena.lt aiškino R.Adomavičius.

Tiesa, pastaruosius žodžius jis čia pat atsiėmė. Politikas tikino, kad iš savivaldybės jį namo nuosava mašina parvežė V.Milėnas, o „Neringoje“ jie abu neva neišgėrė nė lašo alkoholio. „Į garažą ir iš garažo išsiskirstėme. Jisai nevartojo. Ir aš nevartojau, jūsų žiniai“, - darsyk paklaustas apie savo blaivumą sakė R.Adomavičius.

Vicemeras teigė, jog ši istorija niekuo nepanaši į tą, už kurią jis ir V.Milėnas užsitraukė VTEK nuobaudą.

Taksi su švyturėliais

Anot R.Adomavičiaus, Viešosios tvarkos skyriaus mašina su švyturėliais išgabeno du užsienio svečius.

„Ten išvažiavo ne savivaldybės tarnautojai, o užsienio svečiai. Kadangi jie gyveno kitame viešbutyje, tai juos nuvežė būtent su savivaldybės švyturėliais į tą viešbutį, kad jiems ko nors neatsitiktų. Žinote puikiai, kad šiaučius be batų, kriaučius apiplyšęs, o teisėsaugos ir teisėtvarkos darbuotojai dažnai atsiduria kvailose situacijose. Kad tų situacijų neįvyktų su svečiais iš užsienio, jie nutarė taip padaryti. Privažiavo ekipažas, tuo metu budėjęs šalia, ir nuvežė juos“, - tęsė vicemeras.

Politikas tikino nebuvęs sužavėtas tokios idėjos, tačiau užsieniečių gabenimui taksi su švyturėlias jis nepasipriešino. „Man tai buvo nelabai smagu matyti. Man buvo truputėlį sarmata“, - atsiduso R.Adomavičius.

Etikos sargai spręs antradienį

VTEK pirmininkas Remigijus Rekerta 1diena.lt teigė, esą sykį už interesų supainiojimą jau baustus R.Adomavičių ir V.Milėną siūlys darsyk svarstyti etikos sargams. Komisijos vadovas pažadėjo šį klausimą iškelti jau antradienio VTEK posėdyje.

„VTEK pozicija labai paprasta: tarnybiniai automobiliai turi būti naudojami tik tarnybiniams tikslams“, - sakė R.Rekerta. VTEK vadovas taip pat stebėjosi savivaldybės sprendimu mašiną su švyturėliais panaudoti kaip taksi.

Plačiau apie Vilniaus politikų pasivažinėjimą skaitykite šeštadienio „Vilniaus dienoje“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų