Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje už žmogžudystę teisiamas 15-metis

2013-02-28 21:04
Vilniuje už žmogžudystę teisiamas 15-metis
Vilniuje už žmogžudystę teisiamas 15-metis / Jono Varno nuotr.

Vilniaus apygardos teisme atversta byla, kurioje paauglys kaltinamas nužudęs pusamžę moterį ir supleškinęs sodybą.

Nužudė vienu smūgiu

Kraupus nusikaltimas įvykdytas pernai vasarą. 55-erių moteris sumaitotu veidu rasta Trakų rajone, Liepyno kaime esančioje sodyboje. Įtariamieji netrukus buvo išaiškinti. Pareigūnai sulaikė vos 14-kos paauglį, jo motiną ir dar vieną asmenį. Tačiau kaltinimai pateikti tik nepilnamečiui.

Į teismo posėdį susirinko ne visi kviesti liudytojai bei nukentėjusieji, tačiau bylą vis tiek pavyko atversti – buvo apklaustas teismo medikas. Ekspertas teismui paaiškino, kad moters gyvybę pasiglemžė vienas mirtinas smūgis buku pusapvaliu daiktu. Įtariama, kad nusikaltimo įrankis – nedidelis radijo imtuvas.

Padegė kaimynų trobą

Nedidukas vaikas taip pat teisiamas ir už gretimo Žvėryno kaimo trobos padegimą. Abu nusikaltimai įvykdyti per vieną parą tą pačią vasarą. Teisme apklausta šioje byloje nukentėjusiąja pripažinta sodybos savininkė. Ji bei jos brolis kaltinamam berniukui ir jo motinai pateikė 150-ties tūkst. litų ieškinį nuostoliams atlyginti.

Moteris teisme pripažino, kad turėjo problemų su neprižiūrimu vaiku – šis įsibraudavo į namus ir vagiliavo. Nukentėjusi moteris teigė, kad vaiko bruožą išdavė daiktai, kurie rimtam vagišiui nelabai rūpėtų – maisto produktai, saldumynai ir svaigalai. „Stengiamės sutarti gražiuoju – šelpdavome maistu, dovanojome drabužių, tačiau patys matote, kaip tos pastangos atsipirko“, - pykčio ir apmaudo neslėpė moteris.

Vaiku rūpinosi prastai

Už nepilnamečiui inkriminuojamus nusikaltimus gresia maksimali, dešimties metų laisvės atėmimo, bausmė. Aštuonias klases baigęs vaikas šiuo metu dienas leidžia uždarytas Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose.

Teisėjai Leonardai Gurevičienei sunkiai sekėsi susikalbėti su kaltinamojo motina. Moteris tvirtino, kad vaiku rūpinosi ir jai nebuvo atimtos motinystės teisės, tačiau vaikas kurį laiką augo Vėliučionių vaikų socializacijos centre, kol iš ten pabėgo. Teisėja nedviprasmiškai paklausė vaiko motinos ar ši vartoja alkoholį. „Vartoju nuo tada, kada dar gimus nebuvau“, - atrėžė kadaise sostinėje gyvenusi ir keturis vaikus auginusi pusamžė moteris. Dvi jos atžalos jau mirusios, o jaunėliui gresia ilgi metai už grotų. Vaikas triskart gydytas psichiatrų, nes buvo linkęs į depresiją, tačiau motina dėl to savo kaltės neįžvelgė – ji kaltina bendramokslius, kurie vaiką engė dėl to, kad jis rusų tautybės.

Teismas toliau bylą planuoja nagrinėti po dviejų savaičių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų