Žuvienės virimo čempionate – daugiau nei 1000 litrų sriubos

Šilutėje jau ketvirtą kartą surengtame respublikine Žuvienės virimo čempionate geriausi šios sriubos virėjai varžėsi dėl čempiono žiedo.

Čempionate dalyvavo 24 komandos. Didžioji dalis jų buvo iš Šilutės ar rajono, tačiau iš kitų savivaldybių atvyko 10 virėjų komandų.

„Keista, kad čempionate nedalyvauja nei Klaipėdos, nei Neringos, nei Palangos komandos. Iš kaimyninių savivaldybių sulaukėme tik virėjų iš Šilalės“, - stebėjosi renginio organizatorius Marijus Budraitis.

Absoliučių nugalėtojų titulą, čempiono žiedą ir čempiono vėliavą iškovojo svečiai – Elektrėnų komanda „Elektrinis ungurys“, kuriai vadovavo virėjas Kazimieras Stasiulionis.

Pažymėtina, jog ši komanda išvirė 60 litrų žuvienės, o tai yra sudėtinga, nes sunku apskaičiuoti, kiek reikia prieskonių, kad sriuba išeitų labai skani.

Tradicinės žuvienės kategorijoje pirmąją vietą iškovojo „Šilutės ereliai“, vadovaujami Algimanto Vitkino.

Žuvies sriubos, kuri pagardinama burokėliais ir grybais, kategorijoje triumfavo Šilutės socialdemokratai, kurių lyderis buvo Artūras Skardžius.

Žuvienes ir žuvies sriubas vertino devynių žmonių komisija. „Jos gretose buvo įvairių visuomenės sluoksnių atstovai. Ateityje komisijos nariais galės būti tik tie virėjai, kurie turi žuvienės virimo čempionato nugalėtojų žiedus“, - teigė M.Budraitis.

24 komandos čempionate išvirė net 1120 litrų žuvienės, kuria gardžiuotis galėjo rekordiškai daug į šventę susirinkusių svečių.  „Kam kleckynė, kam bulvienė, mus suvienija žuvienė!“ – tokiu šūkiu organizatoriai visus neabejotinai kitais metais pakvies į jau penktąjį Žuvienės virimo čempionatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių