Pereiti į pagrindinį turinį

Atpiginti „MacBook Air“ gali tapti „ultrabookų“ žudikais

Atpiginti „MacBook Air“ gali tapti „ultrabookų“ žudikais
Atpiginti „MacBook Air“ gali tapti „ultrabookų“ žudikais / Apple nuotr.

Korporacija „Apple“, šaltinių teigimu, visai eilei savo tiekėjų iš Taivano išsiuntinėjo užklausas apie kainas, ketindama šių metų birželio mėnesį atlikti kai kurių savo nešiojamų kompiuterių, įskaitant „MacBook Pro“ ir „MacBook Air“, modifikacijas. Ši aplinkybė kiek suneramino ultra plonų nešiojamų kompiuterių, žinomų kaip „ultrabookai“, gamintojus.

Teigiama, kad naujų „Apple“ nešiojamų kompiuterių pokyčiai nebus susiję su išorės dizainu (tas visai suprantama, kadangi išorė tikrai pasiteisino, tad nėra reikalo kažką radikaliai keisti). Teigiama, kad pokyčiai turėtų būti susiję su ekranais, kuriems „Apple“ skiria tikrai daug dėmesio. Kaip žinia, „MacBook Pro“ modeliuose jau naudojami „Retina“ klasės ekranai, kai kituose modeliuose vis dar galima susidurti ir su įprastais. Jei gandai bus teisingi, šiemet jau pamatysime „MacBook Air“ modelius su „Retina“ ekranais, kurie metų pradžioje „apsigyvens“ visuose šios serijos modeliuose.

Taip pat galima tikėtis, kad naujieji „MacBook Air“ gaus „Intel Haswell“ architektūros procesorius. Pastarųjų vienu iš pagrindinių privalumų taps sumažėjęs energijos suvartojimo lygis, o tai turėtų leisti dar šiek tiek sumažinti nešiojamų kompiuterių korpuso storį ir/arba pailginti autonominio darbo laiką. Be to, kalbama ir apie daug galingesnę integruotą grafikos posistemę, kuri, anot Intel atstovų, demonstruos didesnį spartos prieaugį, nei pirmtakų atveju.

Šaltiniai, kuriuos cituoja resursas „DigiTimes“, nurodo, jog pagrindinį spaudimą ultra plonų kompiuterių segmentui daro „MacBook Air“. Teigiama, jog „Apple“ ketina sumažinti dabartinių savo nešiojamų kompiuterių kainas prieš pasirodant naujiems modeliams, o tai gali tikrai rimtai sumažinti konkuruojančių analogų pardavimus.

„Apple“ partneriai iš Taivano prognozuoja, jog 2013 m. bendras „MacBook“ nešiojamų kompiuterių tiekimo kiekis sudarys apie 17 mln. vienetų, nors realūs pardavimai gali būti ir mažesni. Palyginimui: 2011 m. Apple pardavė 12,88 mln. „MacBook“ nešiojamų kompiuterių, tuo tarpu per 2012 m. pirmus tris ketvirčius – 9,78 mln. egzempliorių. Taigi šiemet ekspansijos tempai turėtų būti žymiai didesni.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų