A.Žebrauskas mokys atskleisti savo potencialą ir išreikšti save

Aktorius ir lektorius Andrius Žebrauskas įsteigė improvizacijos mokyklą „Kitas kampas“. Joje bus dėstoma pagal A.Žebrausko kuriamą programą. Mokykla veiks trimis kryptimis: improvizacijos teatro, penkių ritmų praktikos ir transformacinio koučingo.

Improvizacija turi didelę jėgą

„Prieš septynerius metus supratau, kad nebetelpu teatre. Pajutau, kokią jėgą turi improvizacija gyvenime. Supratau, kad galiu nešti naudą ir pats gauti naudą augimo prasme“, - apie seminarų vedimo pradžią pasakojo lektorius. Jis 2002 m. pradėjo vesti seminarus „Improvizacija verslo scenoje“ ir jau apmokė maždaug 4 tūkst. žmonių.

Apie 40 teatro ir daugiau kaip 10 kino vaidmenų sukūręs aktorius, mokęsis improvizacijos pas pasaulinio lygio dėstytojus, savo mokykloje kartu su partneriu Audriumi Bružu ne tik mokys žmones improvizuoti ar taikyti improvizaciją gyvenime. Tuos, kurie norės improvizuoti dažniau, A.Žebrauskas pakvies į renginių ciklą, kurį rengs su savo studentais - improvizuojančiais aktoriais. Be to, jis ir toliau tęs taikomuosius improvizacijos seminarus verslo įmonėms, kurie gali būti sukurti pritaikant konkrečiam verslo kontekstui.

Norintiems keistis, mokytis ir augti

Penkių ritmų praktikos trečius metus A. Žebrauskas mokosi pas šią meditacijos rūšį 1960 m. ištobulinusią Gabrielle Roth, Niujorke vadinamą „miesto šamane“. Jos metodikos pagrindu lektorius sukūrė seminarų ciklą „Jėga būti“, kurį pradėjo praėjusiais metais.

„Šie seminarai skirti labai įvairiems žmonėms. Juos, ko gero, vienija nebent noras keistis, mokytis ir augti. Tai, kaip ir improvizacija, yra rutinos išjudinimas. Jeigu nori keistis, pirmas žingsnis yra išeiti iš rutinos. Jei viskas tave tenkina, gali būti rutinoje, bet ir tai nėra gerai, nes jei nesikeisi, gyvenimas tave pakeis“, - pasakojo A. Žebrauskas.

Kiekvienas žmogus yra kūrėjas

Transformacinio koučingo A.Žebrauskas mokėsi pas Peterį Wryczą, Tarptautinės transformacinio koučingo ir lyderystės mokyklos įkūrėją. P.Wrycza, literatūros mokslų daktaras, nuo septintojo dešimtmečio pradžios moko meditacijos, yra sertifikuotas neurolingvistinio programavimo (NLP) treneris, dirbantis tarptautiniu lygiu ir ištobulinęs savo metodiką, kurioje apjungė NLP ir Balio salos filosofiją.

„Buvau susidomėjęs NLP prieš septynerius metus, bet manęs tai nesužavėjo, kol nesužinojau apie P.Wryczos transformacinį koučingą, kuriame NLP principai - motyvacijos, sėkmės siekimo - susijungia su Balio salos filosofija, sakančia, kad visi yra kūrėjai. Balio gyventojai net neturi atskiro žodžio „menininkas“, nes tą pačią reikšmę turi žodis „žmogus“, - pasakojo A.Žebrauskas.

Žada smagų mokymosi procesą

Aktorius pridūrė, kad nesiekia vesti žmonių paskui save. „Aš tik noriu sukurti dirvą, kurioje kiekvienas gali augti, įskaitant mane patį. Kai žmogus mokosi pas mane, jis ne gauna daugiau informacijos, bet išreiškia visa tai, ką turi, kad jame atsirastų erdvė naujai patirčiai“, - kalbėjo lektorius, transformacinio koučingo mokantis žmones individualiai.

„Mokykloje siekiu sukurti erdvę, kuri padėtų žmogui išgirsti intuicijos balsą, pažinti ir priimti savo ir kitų autentiškumą, atskleisti kūrybinį potencialą ir spontaniškai išreikšti save. Man svarbus ne tik tikslas, bet ir mokymosi procesas. Jis nebus varginantis. Mokytis galima džiaugsmingai“, - sakė A.Žebrauskas.

Kol kas užsiėmimai vyksta skirtingose vietose, bet A.Žebrauskas planuoja, kad ateityje mokykla turės savo vietą. Taip pat ateityje jis planuoja mokyti būsimus savo mokyklos lektorius, kad jie galėtų perimti jo patirtį ir toliau tęsti mokyklos gyvavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Gal kas paaiskins ka reiskia tas "augti"??? Taigi gyvenimas ir taip privercia dometis tuo kas tau aktualu ir eidamas savo keliu jame tobuleji, tipo augi... Koks dar cia papildomas asmenybes augimas gali buti? Laiko dometis chaotiskai viskuo kas yra pasaulyje (o tai - begalybe) nera. Na, nebent neturi ka veikti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių