Britanijoje siūloma rengti vaikų auginimo pamokas mamoms ir tėčiams

Didžiojoje Britanijoje rekomenduojama rengti specialias vaikų auginimo pamokas jauniems tėvams. Netgi siūloma mokyklose skaityti specialų kursą apie vaikų priežiūrą.

Kaip rašo šalies laikraštis „The Guardian“, tokios rekomendacijos pateiktos Britanijos koalicinės vyriausybės užsakymu Leiboristų partijos nario ir kovotojo prieš skurdą parengtoje ataskaitoje dėl skurdo ir gyvenimo galimybių.

Buvęs socialinės gerovės ministras leiboristų vyriausybėje Frankas Fieldas teigia: „Vaikai netinkamai auginami įvairias pajamas gaunančiose šeimose, tačiau mažesnį poveikį jaučia turtingesnių tėvų vaikai, nes kiti veiksniai apsaugo juos nuo blogų pasekmių.“

F. Fieldas mano, kad vaikų auginimo pamokos turi būti „pasiūlytos tėvams kaip standartinis dalykas“ ir „tai turėtų tapti norma, o ne priemone pataisyti padėtį ir skirta tik mažas pajamas gaunančioms šeimoms.“

Politikas mano, jog rūpintis vaikais ir mokyti jų priežiūros įgūdžių reikia pradėti jau mokykloje nuo jaunesniųjų klasių. Netgi siūloma baigiant mokyklą rengti tokį egzaminą.

Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas ir jo pavaduotojas Nickas Cleggas jau pagyrė F. Fieldą už jo ataskaitą.


Šiame straipsnyje: šeimavaikų auginimo pamokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių