Pereiti į pagrindinį turinį

Dauguma vartotojų planšetiniuose kompiuteriuose nori turėti „Windows“

2011-11-07 20:27
Dauguma vartotojų planšetiniuose kompiuteriuose nori turėti „Windows“
Dauguma vartotojų planšetiniuose kompiuteriuose nori turėti „Windows“

Tyrimų kompanija "Boston Consulting Group" atliko tyrimą JAV ir Kinijoje, kuriuo buvo bandoma sužinoti, kokias operacines sistemas žmonės norėtų matyti savo planšetiniuose kompiuteriuose. Kam netikėta, o kas nors galbūt ir tikėjosi tokių rezultatų, tačiau lydere tapo operacinė sistema "Windows" – ją norėtų turėti 42 proc. JAV ir 44 proc. Kinijos vartotojų.

„Apple“ operacinė sistema „iOS“, kuri šiuo metu yra labiausiai paplitusi planšetiniuose kompiuteriuose pastaruoju metu, buvo paminėta kaip geidžiamiausia 34 proc. Kinijos ir tik 27 proc. JAV respondentų. Pastarasis rodiklis atrodo kiek netikėtas: juk amerikiečiai, rodės, nuo jau senokai dievina „Apple“ produkciją.

Septynmyliais žingsniais besivystanti mobili „Android“ sistema užėmė trečią vietą: 18 proc. Kinijoje ir 20 proc. JAV. Apie „BlackBerry OS“ prisiminė 2 proc. Kinijos ir 9 proc. JAV respondentų, tuo tarpu „Palm“ šis skaičius atitinkamai sudaro 2 proc. ir 3 proc. „MeeGO“ pasirinktų tik 1 proc. Kinijoje, o JAV, matyt, apskritai negirdėjo apie tokią operacinę sistemą (turbūt ne veltui „MeeGo“ greitai pavirs „Tizen OS“).

Galima daryti prielaidą, kad Europoje, greičiausiai, šie skaičiai bus panašūs. Jei tai iš tikrųjų atspindi tikrąją vartotojų nuomonę, o ne yra užsakyti atitinkamos kompanijos (kurios operacinė sistema laimėjo pirmą vietą), galima spėti, kad planšetinių kompiuterių gamintojai turėtų daugiau dėmesio skirti būsimai „Windows 8“, nors jau kelerius metus karaliaujančios „Apple“ operacinės sistemos taip greitai, matyt, išstumti tikrai nepavyks.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų