Pereiti į pagrindinį turinį

Eurovizijos laukia permainos

2008-11-23 13:43
Eurovizijos laukia permainos
Eurovizijos laukia permainos / Scanpix nuotr. Šias metais Lietuvai konkurse atstovavęs Jeronimas Milius didelės sėkmės nesulaukė.

Kitų metų tarptautinio Eurovizijos dainų konkurso dalyvius vertins ne tik žiūrovai, bet ir komisija. Tokį sprendimą konkursą rengianti Europos transliuotojų sąjunga priėmė tikėdamasi objektyvesnio dainininkų vertinimo, kadangi šis muzikos renginys dažnai sulaukia kritikos dėl šalių balsavimo už savo kaimynus.

Eurovizijos konkurso vyriausiasis koordinatorius Svante Stockselius teigia, kad atsiradus naujai balsavimo sistemai konkursas taps įdomesnis.

„Publikos balsavimas yra demokratiškas, tačiau komisija turės galimybę dainas išgirsti daugiau nei vieną kartą ir tik tuomet nuspręs, kaip jas vertinti", - sakė S.Stockselius.

Nacionalinio konkurso organizatoriaus Jono Vilimo nuomone, komisijos balsavimas „nebūtinai yra blogai". Muzikos laidų prodiuseris siūlo prisiminti rugsėjo pradžioje vykusį Eurovizijos šokių konkursą, kuriame užsienio teisėjai Lietuvos atstovams Sauliui Skambinui ir Karinai Krysko skyrė aukštą trečiąją vietą. Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus mūsų šalies atstovai tarp keturiolikos šokėjų porų liko ketvirti.

Anot J.Vilimo, kiek komisija turės įtakos vertinant Eurovizijos dalyvius paaiškės po to, kai Europos transliuotojų sąjunga atsiųs oficialias kitų metų konkurso taisykles.

Praėjusiais metais Lietuvai atstovavusios grupės „4Fun" muzikantas ir vadybininkas Laimonas Staniulionis mano, kad Eurovizijoje turėtų vertinti profesionali komisija, sudaryta kiekvienoje dalyvaujančioje šalyje. Jo nuomone, komisijos balsas turėtų lemti 50 proc. vertinimo.

„Nesiryžtu spėlioti, kaip konkurse mums būtų pasisekę, jei būtų vertinusi ir komisija, tačiau manau, kad tai yra teigiamas pokytis. Dabar konkurse bus galima tikėtis objektyvesnio įvertinimo", - sakė 21 vietą 2007 metų Eurovizijos finale užėmusios grupės muzikantas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų