Pereiti į pagrindinį turinį

Garsi programišių grupuotė „Lulz Security“ nutraukė savo veiklą

2011-06-27 20:47
Garsi programišių grupuotė „Lulz Security“ nutraukė savo veiklą
Garsi programišių grupuotė „Lulz Security“ nutraukė savo veiklą / Scanpix nuotr.

Programišių grupuotė „Lulz Security“ paskelbė nutraukianti veiklą, prieš tai suspėjusi šeštadienį surengti atakas prieš kompanijas AOL ir AT&T.

Programišiai paskelbė duomenis, tarp kurių maršrutizatorių sąrašai ir jų slaptažodžiai. AOL ir AT&T kol kas nieko nekomentuoja.

Programišių grupuotė „Lulz Security“, pagarsėjusi atakomis prieš stambiausių kompanijų bei valstybinių įstaigų tinklalapius,  tarp kurių JAV Centrinės žvalgybos valdyba, britų policija, kompanija „Sony“, paskelbė užbaigianti veiklą. Programišiai praneša, kad jų svarbiausias siekis buvo noras pasilinksminti.

"Mūsų 50 dienų kelionė, kaip ir planavome, baigėsi. Dabar mes turime judėti toliau, palikdami praeityje įkvėpimą, baimę, prieštaravimus, laimę, pritarimą, pasmerkimą, pajuoką, dėmesį, pavydą, neapykantą ir netgi meilę", - paskelbė jie savo „Twitter“, kur programišiai turi daugiau nei 277 tūkst. draugų.

Pranešimas apie veiklos nutraukimą paskelbtas ir programišių grupės tinklalapyje. Tačiau "Reuters" žurnalistams nepavyko su jais susisiekti ir gauti to pareiškimo patvirtinimą.

Britų policija toliau tiria programišių veiklą. Antradienį policija pranešė, kad sulaikė 19 metų jaunuolį, įtardami, kad jis gali būti susijęs su "LulzSec". Kol kas nėra įrodymų, kad sulaikytasis yra programišių organizacijos narys. Anksčiau Ispanijos policija areštavo tris jaunus asmenis, įtardami, kad jie galėjo suteikti pagalbą kitai žinomai programišių grupuotei "Anonymous".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų