Pereiti į pagrindinį turinį

“Google Translate” telefone – išmeskime kišeninius žodynėlius

2011-12-22 11:35
“Google Translate” telefone – išmeskime kišeninius žodynėlius
“Google Translate” telefone – išmeskime kišeninius žodynėlius / stuffheaven.com iliustr.

Į išmaniuosius telefonus persikėlė daug funkcijų, kurias atlikdavo kiti prietaisai ar priemonės: radijas, žadintuvas, knygos ir kt. Ne išimtis ir žodynai – jeigu jums reikia atrasti kokio nors žodžio vertimą, nebereikia ieškoti lentynoje tos kalbos žodyno ir ieškoti pagal raidę. Užtenka programėlės “Google Translate”, kuri greitai suras tai, ko reikia ir pasiūlys dar papildomų funkcijų.

Iš pirmo žvilgsnio, “Google Translate” yra tiesiog analogiško tinklalapio perkėlimas į telefoninę versiją. Taip, pagrindinės funkcijos nesiskiria – įvedamas žodis ar frazė, pasirenkama kalba bei į kokią kalbą reikia frazę išversti. Kalbų pasirinkimas tikrai stulbinamas – jeigu neklystu, suskaičiavau 64 skirtingas kalbas, tame tarpe ir lietuvių. Rezultatas – žodžio vertimas pagal žodyną ir sinonimų parinkimas. Bet tai dar toli gražu ne viskas.

Prie vertimo pasirodo dar du simboliukai – garsiakalbis ir žvaigždutė. Pirmasis pasirinkimas leidžia jums išgirsti ieškomo žodžio tarima originaliąja kalba – tiesą pasakius, išbandžiau tik su anglų kalba, bet veikia puikiai. O žvaigždutė tiesiog išsaugo jūsų parinktą žodį, kad galėtumėte vėliau jį greitai atrasti per meniu “History”.

Be to, dar viena įdomybė – galimybė versti SMS žinutes. Paspaudus pagrindiniame lange esantį meniu “SMS Translation”, pamatysime savo telefone išsaugotų SMS žinučių sąrašą ir galėsime jas išversti į norimą kalbą. Kiek netikėta funkcija, bet gal kada gali ir prireikti. Taip pat “Android Market” teigia, kad yra funkcija “Translate by speaking the text instead of typing it (17 languages)”, bet kažkodėl man nepavyko jos taip paprastai rasti – gal reikia kažką specialiai įjungti ar turėti funkciją atitinkantį telefoną.

Kiek detalesnė apžvalga video formatu:

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų