Pereiti į pagrindinį turinį

JAV valdžia reikalauja iš "Mozilla" pašalinti priedą "MAFIAAfire"

2011-06-15 13:21
JAV valdžia reikalauja iš "Mozilla" pašalinti priedą "MAFIAAfire"
JAV valdžia reikalauja iš "Mozilla" pašalinti priedą "MAFIAAfire"

Imigracijos ir muitinės reikalų skyrius (ICE), priklausantis JAV Vidinio saugumo departamentui (DHS), pareikalavo iš kompanijos "Mozilla", kad ši iš savo priedų (add-ons) repozitoriumo pašalintų "Firefox" naršyklės priedą "MafiaaFire Redirector".

Anksčiau mažai žinomas priedas, kaip ir kiti panašūs sprendimai, leidžia peradresuoti interneto puslapius, kurių domenai buvo „konfiskuoti“ Jungtinių Valstijų valdžios organų. Paprastai domenų konfiskavimo praktiką JAV valdžia naudoja, torrent platintojų, pokerio puslapių ir kitų interneto resursų atžvilgiu, kurių veikla prieštarauja Jungtinių Valstijų teisei arba neįtinka JAV Vyriausybei.

Tačiau ICE reikalavimas nebuvo įvykdytas, o priedas "MafiaaFire Redirector" dar labiau išgarsėjo ir išpopuliarėjo. "Mozilla" savo ruožtu pareikalavo iš minėto departamento juridinio jos reikalavimų pagrįstumo. Tačiau atsakymo negauta nei į prieš tai pateiktą klausimą, nei į vėliau pateiktą 11 klausimų sąrašą, nusiųsta DHS departamentui. Iš pastarųjų galima paminėti keletą:

Ar teismo nustatyta, kad MAFIAAFIRE.com veikla yra neteisėta arba kitokiu būdu uždrausta? Jei taip, tai kokiu pagrindu? (Prašymas pateiti bet kokius tai liečiančius sprendimus);

Ar teismas nustatė, kad domenai, susiję su MAFIAAFIRE.com, vykdo neteisėtą veiklą ar kitokiu būdu yra atsakingi už pažeidimus? (Prašymas pateiti bet kokius tai liečiančius sprendimus);

"Mozilla" privalo atjungti priedus, tik turint juridinį pagrindą, ar tai tik užklausa, kurios priežastys yra kitos? Jei galite, nurodykite jas.

DHS, arba kiti autorinių teisių savininkai, kurie susiję su šiuo klausimu, ar vykdė kažkokius teisinius veiksmus prieš MAFIAAFIRE.com bei susijusius domenus, įskaitant DMCA užklausas?

Panašu, kad minėtas JAV departamentas buvo, švelniai tariant, pastatytas į vietą, kaip pamokų neparuošęs mokinys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų