Kalėdų Senelio dovana - grynais

Latvijos gyventojai dažniau nei kitų centrinės Europos šalių atstovai po eglute linkę padėti dovanų kuponų arba grynųjų pinigų. Tokie rezultatai paaiškėjo bendrovei „Money Bank" atlikus tyrimą Latvijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Rumunijoje, Vengrijoje ir Rusijoje, praneša biznews.lv.

Tyrimas parodė, kad pati populiariausia kalėdinė ir naujametinė dovana visose tirtose valstybėse - tai drabužiai ir kosmetika. Antroje vietoje pagal populiarumą Čekijoje, Vengrijoje ir Lenkijoje atsidūrė knygos bei CD ar DVD įrašai, o Rumunijoje ir Rusijoje - įvairios vaišės. Latviai po dabužių ir kosmetikos Kalėdų ir Naujųjų metų proga mielai po eglute palieka dovanų kuponus arba grynuosius pinigus.

Visų tyrime dalyvavusių šalių moterys savo vyrams per Kalėdas dažniausiai dovanoja drabužius ir kosmetiką. Čekijos, Vengrijos, Rumunijos ir Lenkijos vyrai savo mylimosioms taip pat linkę dovanoti drabužių ir kosmetikos. Tuo tarpu latviai pasirodė esą patys dosniausi - savo moterims per Kalėdas po eglute jie padeda brangių papuošalų.

Beveik visose tyrime dalyvavusiose šalyse vaikams Kalėdų Senelis po eglute padeda žaislų. Tuo tarpu Rumunijos vaikus aplankantis Senelis po eglute dažniausiai palieka drabužių. 


Šiame straipsnyje: kalėdinės dovanos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių