Kurioje IT sferos kompanijoje dirbti geriausia?

Šiaurės Amerikos verslo leidinys Fortune, kuris yra gerai žinomas dėka įvairių didelių kompanijų reitingų sąrašų, pasiūlė naują sąrašą, kuris turėtų atsakyti į mus dominantį klausimą: kur geriausia ieškotis darbo?

Mums įdomiausios yra IT srities kompanijos, gaminančios „geležį“ bei programinę įrangą. Štai kokios šio segmento kompanijos, anot  leidinio Fortune, yra įtrauktos į patraukliausių 2012 metų darbdavių sąrašą:

1 vieta. Google. Didžiausias pasaulyje paieškos sistema; naršyklės Chrome ir operacinės sistemos Android kūrėjas ir plėtotojas ir t.t.

3 vieta. SAS Institute. Business Intelligence sferai skirtos programinės įrangos kūrėja.

6 vieta. NetApp. Duomenų saugojimo ir informacijos valdymo sprendimai.

19 vieta. Intuit. Programinės įrangos, skirtos mokesčių ataskaitoms paruošti, finansinei dokumentacijai kurti, gamintojas.

23 vieta. Qualcomm. Bevielių technologijų kūrimas ir tyrinėjimas.

25 vieta. Ultimate Software. Personalo ir mokėjimo srities programinės įrangos kūrimas.

27 vieta. Salesforce.com. CRM-sistemų, SaaS ir PaaS sprendimų gamintoja.

41 vieta. Adobe Systems. Programinių paketų Creative Suite, programų Photoshop, Acrobat, Flash technologijos ir t.t. gamintoja.

45 vieta. National Instruments. Įvairiems matavimams skirtos programinės ir aparatinės įrangos gamintoja.46 vieta. Intel. Didžiausia pasaulyje mikroprocesorių gamintoja.

50 vieta. World Wide Technology. Verslui skirtų sprendimų, susijusių su informacinėmis technologijomis, tiekėja.

52 vieta. Autodesk. Programinės įrangos darbui su grafika, animacija ir kt. gamintoja.

76 vieta. Microsoft. Operacinės sistemos Windows, paketo MS Office kūrėja ir plėtotoja.

90 vieta. Cisco. Tinklo įrangos gamintoja.

93 vieta. GoDaddy.com. Didžiausias pasaulyje domenų vardų registratorius.

Leidinys Fortune, aiškindamas priežastis, kodėl kompanija Google užėmė pirmą vietą, teigia, jog per 2011 metus korporacija parodė augimą visose sferose, t.y. pajamos, grynasis pelnas, akcijų kursas, parduotos reklamos kiekiai, darbuotojų etatai ir t.t. Prie viso šito pridėkite dar nemokamą kavą, boulingą, puikią darbinę aplinką ir pan., ir suprasite, kodėl Google darbuotojai iš esmės patenkinti savo gyvenimu bei tuo, ką ir kur jie daro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių