Pereiti į pagrindinį turinį

Laplandijoje ketinama statyti ledo mečetę

2011-10-20 16:38
Laplandijoje ketinama statyti ledo mečetę
Laplandijoje ketinama statyti ledo mečetę / Vilijos Visockienės nuotr.

Švedijos musulmonai Jukasjervyje, kur jau veikia žymusis ledo viešbutis, ketina statyti ledo mečetę.

Imamas Mahmoudas Aldebe, Švedijos musulmonų asociacijos vadovas, teigė, kad ši mečetė suteiks galimybę supažindinti turistus su islamu, rašo „Telegraph“.

„Tai bus naujas būdas ieškoti dialogo tarp skirtingų kultūrų ir religijų. Iš tiesų tai nėra tokia prieštaringai vertinama idėja. Ją gerai sutiko visi, su kuriais apie tai kalbėjome“, – vietos laikraščiui „Norrländska Socialdemokraten“ kalbėjo jis.

Kiekvieną žiemą ledo viešbučio įkūrėjas Yngve Bergqvistas prižiūri, kaip vyksta 5,5 tūkst. Kvadratinių metrų komplekso statyba. Jis statomas iš vietos Torne upėje išpjauto ledo.

Pirmasis statinys iš ledo iškilo 1989 metais, o pirmieji svečiai ten nakvojo 1992 metais. Dabar nuo gruodžio iki balandžio veikiančiame viešbutyje apsistoja maždaug 25 tūkst. žmonių iš viso pasaulio.

Viešbutyje yra ir ledo bažnyčia, kur kiekvieną žiemą susituokia maždaug 150 porų.

„Sulaukiame lankytojų iš viso pasaulio, dauguma atvyksta iš Londono ar Saudo Arabijos. Manome, kad tai būtų smagus sumanymas, ypač kai mes jau turime ledo bažnyčią“, – laikraščiui sakė Y. Bergqvistas.

Anot jo, šiemet mečetės statybas pradėti jau per vėlu.

„Mes sumanymą nagrinėjame ir būtų per daug ambicinga manyti, kad projektą būtų galima įgyvendinti šiais metais. Matysime, kaip bus ateityje“, – kalbėjo Y. Bergqvistas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų