Mokslo metų pradžios proga – akcijos kompiuteriams

Retas žmogus šiais laikais išsiverčia be interneto, tuo labiau – be kompiuterio. Vis dažniau prireikia juo pasinaudoti nesant namuose ar darbo vietoje.

Nešiojamasis vietoj stacionaraus

Manoma, kad šiuo metu populiarūs nešiojamieji kompiuteriai yra gražesni ir mobilesni, tačiau techniniais parametrais nusileidžia stacionariems kompiuteriams. Tačiau, besivystant technologijoms, tai tapo mitu. Šiandien atsiranda vis naujesnių, geresnių nešiojamųjų kompiuterių, o jų kainos krenta. Tiesa, pigiausi gali nusileisti stacionariems kompiuteriams, tačiau tam tikromis programomis galima kompensuoti skirtumą.

Šiuo metu nešiojamųjų kompiuterių kainos mažėja. Jeigu ši įranga skirta darbui biure ar naršymui internete, nebūtina išleisti didelės sumos, norint gauti visas reikalingas funkcijas. Nešiojamasis kompiuteris per du metus gali techniškai pasenti. Jeigu planuojama atlikti sudėtingus darbus, dirbti su grafinėmis programomis – verta skirti didesnę sumą šiam pirkiniui. Geresnės kokybės technika kainuoja brangiau. Svarbiausia pasirinkti kompiuterį, kuris atitiktų specifinius vartotojo poreikius.

Namų vartotojui ir studentui

Žmonės, kurie daugiausia naudojasi nešiojamuoju kompiuteriu namuose, naudoja jį įvairiems reikalams. Dažniausiai tai nesudėtingos užduotys: naršymas internete, sąskaitų apmokėjimas ar elektroninių laiškų rašymas. Taip pat – įvairios pramogos: muzikos klausymas, filmų peržiūros ar kompiuteriniai žaidimai. Renkantis tokį kompiuterį, reikia ieškoti talpaus kietojo disko, greito procesoriaus, pakankamo darbinės atminties kiekio ir atitinkamos vaizdo kortos.

Panašių poreikių turintysS studentai, paprastai negalintys sau leisti skirti kompiuterio pirkimui daug pinigų, anksčiau rinkdavosi pigesnius stacionariuosius kompiuterius.

Sumažėjus nešiojamųjų kompiuterių kainoms, mobilumas lieka vienu svarbiausių aspektų. Galima įsigyti mažesnius ir pigesnius kompiuterius, kurie patogūs vesti užrašus paskaitų metu. Norint naudotis galingesniu kompiuteriu, galima rinktis iš populiarių pigesnių modelių, kurie yra galingesni, nors ne tokie patogūs nešiotis.

Ieškantiems mobilumo ir neturintiems didelių poreikių Varle.lt siūlo 15,6“ Acer nešiojamą kompiuterį vos už 1029 litųus. Šiuo, turinčiu 2GB operatyvinę atmintį ir 320GB kietąjį diską kompiuteriu galima atlikti visus pagrindinius darbus. Pageidaujantiems daugiau, Varle.lt siūlo platų Asus kompiuterių, kurių kainos prasideda vos nuo 739 litų, pasirinkimą.

Mažieji kompiuteriai

Siekiantys naudotis itin patogiais nešiojimui kompiuteriais, turėtų rinktis iš 10-13 colių įstrižainės modelių. Jie paprastai sveria iki  1,5 kg, todėl neužima daug vietos ir neapsunkina jų savininkų. Žinoma, šios rūšies kompiuteriai nėra tokie galingi, kaip didesnieji. Tačiau, ypač kelionės metu, ar atliekant nedideles užduotis, jie tampa nepakeičiamais pagalbininkais. 

Mėgstantiems mobilumą Varle.lt siūlo Samsung nešiojamąjį kompiuterį, su 2 GB operatyvine atmintimi ir net 320 GB kietuoju disku už ypatingą 699 litų kainą. Šio kompiuterio svoris tik 1.15 kg, o įkrauta baterija veikia net iki 7,5 valandų.

Verslininkui

Jei darbui reikia atlikti tik paprasčiausias užduotis: tvarkyti korespondenciją ir įvairius dokumentus, tuomet itin greitas ir pajėgus kompiuteris nėra reikalingas. Verslui galima rinktis įvairius modelius – nuo mažų ir pigių, iki didelių ir galingų, kuriuose įmontuotos naujausios vaizdo kortos. Taip pat svarbu, kad tai būtų kokybiškas kompiuteris, su ilgu garantiniu laikotarpiu.

Varle.lt siūlo platų Dell kompiuterių asortimentą su 3 metų garantiją kurių kainos prasidėda nuo 1099 Lt. Taip pat su dauguma Dell kompiuterių Varle.lt siūlo verslininko vertas dovanas:  programinę irangą “Tildės Biuras” ir “Eset Smart Security“ antivirusinės programos 12 mėnesių licenciją.

Žaidimų mėgėjui

Tiems, kurie daugiausia laiko naudodamiesi kompiuteriu praleidžia žaidimams, svarbiausias komponentas turėtų būti galinga vaizdo korta. Žinoma, kompiuteris taip pat turi būti galingas, su gera vėsinimo sistema. Reikėtų rinktis didesnius – 15-17 colių įstrižainės kompiuterius.

Taigi visiems, norintiems atskleisti savo super galias, Varle.lt siūlo Samsung kompiuterių su antros kartos i7 procesoriumi, LED HD ekranu, 8 GB operatyvine atmintimi, 640 GB kietuoju disku ir ypač galinga GeForce GT520 1Gb vaidzo plokšte. Svarbi šio kompiuterio savybė - įkrauta baterija veikia net iki 7 valandų. Šio kompiuterio kaina – tik 2199 litų.

Mokslo metų pradžios proga Varle.lt salonas, įsikūręs Klaipėdoje, Taikos pr. 17, tik šiį ketvirtadienį penktadienį visiems perkantiems nešiojamus kompiuterius padovanos patogiąų ir tvirtą, 119 Lt vertės krepšį kompiuteriui. Kiekvienas perkantis ASUS N53 arba DELL XPS kompiuterį dovanų gaus 7 colių planšetinį kompiuterį. Pirkėjusai raginamei paskubėti, nes planšetinių kompiuterių skaičius ribotas. Parduotuvės darbo laikas nuo 10 iki 19 valandos.


Šiame straipsnyje: kompiuteriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių