Pereiti į pagrindinį turinį

Mozilla irgi ruošia naršykle pagrįstą OS

2011-08-02 14:00
Mozilla irgi ruošia naršykle pagrįstą OS
Mozilla irgi ruošia naršykle pagrįstą OS

Į operacinių sistemų rinką įžengus Google ne tik su savo Android, bet ir Chrome OS, Mozilla nusprendė ruošti kažką labai panašaus. Bendruomenė patvirtino, kad pradės dirbti prie operacinės sistemos pagrįstos naršykle. 

Mozilla sako, jog nori operacinės sistemos, kuri būtų visiškai pritaikyta internetui. Kaip pagrindą bendruomenė veikiausiai naudos Android programinę įrangą, o iškart pasirodė spėjimų, kad galbūt Mozilla pristatys ir versiją skirtą išmaniesiems telefonams. 

Viskas labai paprasta – Mozilla nori, kad vartotojai naudotųsi ne įprastomis, tačiau internetinėmis programomis. Tą patį daro ir Google su savo Chrome OS, o Microosft jau patvirtinto, kad plėtotojai Windows 8 programas galės sukurti naudodami tik HTML5 ar JavaScript kodus, taigi tokios programos galės veikti tiesiog naršyklėje. 

„Šis projektas vis dar yra tik pradinėje stadijoje, tai tarsi mažas vaikas, kuriam dar reikia subręsti. Kai kurios idėjos jau popieriuje, kai kurios nėra pilnai ištyrinėtos. Mes kalbama apie tai jau šiuo metu, todėl, jog mes norime pagalbos plėtojant projektą ne tik iš Mozilla bendruomenės narių.“, - skelbia Mozilla. Tai reiškia, kad operacinė sistemos dar reikės palūkėti kurį laiką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų