Pereiti į pagrindinį turinį

NATO bombarduoja Libiją, gaudama koordinates iš "Twitter"

2011-07-23 19:01
NATO bombarduoja Libiją, gaudama koordinates iš "Twitter"
NATO bombarduoja Libiją, gaudama koordinates iš "Twitter"

Kas galėjo pagalvoti, kad mikroblogų tinklas "Twitter", kuris paprastai naudojamas taikiam žmonių bendravimui, bus panaudotas Libijos bombardavimams. Vis tik tai tiesa: karinis aljansas NATO įtraukė "Twitter" į bendrą žvalgybos tinklą, kuris leistų likviduoti Libijos vadovą M. Gaddafi bei jo šalininkus.

Toks NATO žingsnis suprantamas ir visai nuspėjamas, kadangi "Twitter" jau užsirekomendavo kaip efektyvus operatyvios informacijos platinimo instrumentas. Jis tapo nepakeičiamu, kai buvo vykdomas perversmas Egipte arba žemės drebėjimų Japonijoje metu. Jei kalbėtume apie Libiją, tai visi „susiję“ "Twitter" pranešimai bus sujungiami į vieną srautą, po to bus filtruojami ir atidžiai patikrinami, ar juos esanti informacija yra patikima. Taigi galima tikėtis, kad taikių gyventojų aukų bus mažiau ir mažiau.

NATO aviacijos pulkininkas Mike Bracken pranešime spaudai teigė, kad aljansas siekia gauti informacijos iš bet kurių prieinamo šaltinio. „Pasakykite bet kokį media šaltinį, ir mūsų centras pavers jį į tinkamus žvalgybai duomenis. Karininkas pats nuspręs, ką galės panaudoti, kuo jis gali pasitikėti. Jei jis nuspręs, kad tai – tinkama informacija, aš į tai sureaguosiu. Vadovybei nesvarbu, iš kur ta informacija atsirado. Užduočiai įgyvendinti jis panaudos viską, kas jam prieinama“.

Taigi NATO karininkas iš esmės atspindi šiuolaikines tendencijas. Laikai keičiasi, ir komunikaciniai kanalai keičiasi kartu su jais. Iš esmės šiandien Twitter niekuo nesiskiria nuo Morzės abėcėlės, kuri buvo aktuali praeito šimtmečio pasauliniuose karuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų