Pasaulyje – jau 2 milijardai interneto vartotojų

Kompanija “Pingdom” praėjusią savaitę pateikė įdomią statistiką apie interneto vartojimą per 2011 metus. Skaičių yra nemažai, bet svarbiausias iš jų – kad internetu jau naudojasi 2.1 mlrd. mūsų planetos gyventojų, iš kurių 44 procentai gyvena Azijoje.

Pateikiama ir daugiau skaičių – pagal regionus, po Azijos antroje vietoje rikiuojasi Europa su 23 procentais interneto vartotojų, o tik tada Šiaurės Amerika su 13%. Bet šie skaičiai natūraliai išplaukia iš gyventojų skaičiaus tuose žemynuose.

Dar įdomus skaičius – straipsnyje teigiama, kad pasaulyje yra užregistruota 3.146 mlrd. el.pašto adresų. Kitaip tariant, po pusantros pašto dėžutės vienam žmogui. Viena vertus, šis skaičius stebina, bet, pažiūrėjus iš kitos pusės, gan natūralu – juk aktyvūs internautai naudoja ir asmeninį el.paštą, ir darbo reikmėms, o yra ir “vienkartinių” adresų, kurie reikalingi tik registracijai.

Taip pat “Pingdom” straipsnyje galima rasti ir daugiau įdomesnių rodiklių – kiek el.laiškų išsiunčiama per dieną, kiek yra užregistruota tinklalapių, kokia naršyklė yra populiariausia, kiek video ir foto informacijos yra peržiūrima internete ir kt. Tik reikia nepamiršti, kad ta informacija yra tik iš vieno šaltinio, tad atlikus tokį pat tyrimą kitai kompanijai, skaičiai gali būti ir kitokie. Tačiau bet kuriuo atveju, internetas vis labiau smelkiasi į mūsų kasdienį gyvenimą.


Šiame straipsnyje: internetasvartotojaipasaulis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių