Pereiti į pagrindinį turinį

Paskelbti „Darvino apdovanojimų 2010“ „nugalėtojai“

2011-06-28 11:26
Paskelbti „Darvino apdovanojimų 2010“ „nugalėtojai“
Paskelbti „Darvino apdovanojimų 2010“ „nugalėtojai“

„Darvino apdovanojimai“ – tai neoficiali premija skirta žmonėms mirusiems dėl savo kvailumo. Pavadinti evoliucijos teorijos tėvo Čarlzo Darvino vardu, apdovanojimų steigėjai nesiekia pasityčioti iš žmogaus mirties, greičiau siekia atkreipti dėmesį į kartais visiškai kvailą ir nesuprantamą protingiausio planetos gyvūno – homo sapiens – elgesį.

Apdovanojimų steigėjai juokauja, kad dėkoja „nugalėtojams“, kad šie pasitraukė iš gyvenimo ir taip apsaugojo žmonijos genofondą nuo jų pačių.

„Darvino apdovanojimai“ turi kelis reikalavimus: pirmiausia „nugalėtojas“ po įvykio turi būti miręs arba liko nevaisingu, įvykis įvyko dėl dalyvavusio jame stebėtino kvailumo. Nelaimė turi liesti tik patį dalyvavusį, ne pašalinius žmones. Nominantas turi būti pilnametis ir nesirgti jokiomis psichinėmis ligomis, bei galiausiai įvykis turi būti patvirtintas kitų žmonių, kaip tikras.

„Darvino apdovanojimai“ neturi jokio oficialaus komiteto ir nugalėtojus renka net keli internetiniai puslapiai, tad „nugalėtojai“ gali skirtis. Čia pateikiamas dalesdesigns.net  „geriausiųjų“ aštuntukas.

8 vieta

41 metų vyras Detroite (JAV) nuskendo įspraudęs galvą į kanalizacijos vamzdį siekdamas mašinos raktelių. Deja galva užstrigo ir vyras nuskendo keliuose centimetruose gylio vandens.

7 vieta

49 metų San Francisko (JAV) akcijų biržos makleris, labai mėgdavo rytais bėgioti ir pažįstami teigė, kad bėgdamas jis kartais „atsijungdavo“. Toks dėmesio nekreipimas į aplinką jam baigėsi kritimo nuo 30 m. aukščio skardžio. 

6 vieta

21 metų jaunuolis, išsikasė 2,5 m gylio duobę paplūdimyje norėdamas apsisaugoti nuo stipraus vėjo. Joje jis sėdėjo ir skaitė knygą, bet duobė netikėtai įgriuvo. Jaunuolis buvo palaidotas po smėlio ir aplinkinių pastangos jį išgelbėti buvo bevaisės. Jį atkasti sugebėjo tik ugniagesiai su sunkiąją technika. 

5 vieta

24 metų vagis, bandydamas laužtis į motociklų parduotuvę, įlūžo būdamas ant stogo. mirties priežastis – žibintuvėlis, kurį jis laikė burnoje, kad pasišviestų įsispraudė į jo kaukolę.

4 vieta

26 metų vyras žuvo laimėdamas lažybas su draugais. „Nugalėtojas“ įrodė, kad gali įsikišti revolverį su 4 šoviniais (iš 6 galimų) į burną ir nuspausti gaiduką.

3 vieta

Vieną JAV ginklų parduotuvę bandęs apiplėšti vagis baigė savo dienas. Įbėgęs į parduotuvę ir iššovęs kelis įspėjamuosius šūvius, vagis iš karto susilaukė atsako iš parduotuvės savininko ir jo klientų. Užpuoliko kūne buvo rastos 23 šautinės žaizdos.

2 vieta

Smagi vyrų kompanija gausiai vartodama alkoholinius gėrimus sugalvojo, kad norėtų išmėginti šuolį su bandži guma nuo vietinio tilto. Atvykę į vietą jie suprato, kad neturi specialios šokinėjimui gumos, todėl nusprendė pasinaudoti kabelio trosu rastu netoliese. Rezultatas – šokusiam nuo tilto, staigiai įsitempęs lynas nutraukė koją. Nors „nugalėtojas“ atsitiktinumo dėka išgyveno, jo kojos rasti taip ir nebepavyko.

1 vieta

Vieno Vokietijos zoologijos sodo prižiūrėtojas prišėrė dramblį 22 dozėm laisvinamųjų norėdamas šiam padėti įveikti vidurių užkietėjimą. Nelaimė įvyko netikėtai, kai prižiūrėtojas tepė aliejų apie dramblio analinę angą. Dramblio nevalingas tuštinimasis palaidojo darbuotoją po 90 kg mėšlo. 

Sąrašo sudarytojai apgailestauja dėl žmonių mirčių, bet ir dėkoja, kad šie save patys pašalino iš žmonijos genofondo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų