Pereiti į pagrindinį turinį

Patvirtinta, kad Šiaurės Karolinoje rastas laivas pirato Juodabarzdžio

2011-09-01 11:34
Patvirtinta, kad Šiaurės Karolinoje rastas laivas pirato Juodabarzdžio
Patvirtinta, kad Šiaurės Karolinoje rastas laivas pirato Juodabarzdžio / nežinomo aut. piešinys (1715 m.)

Po 15 metų nežinomybės paaiškėjo, kad Šiaurės Karolinoje rastas laivas priklausė 18 amžiaus piratui Juodabarzdžiui.Laivas „Karalienės Anos revančas“ ant smėlio užplaukė 1718 metais Beauforte, devyni metai po to, kai buvo įkurtas miestelis. Piratas Juodabarzdis, įstrigus laivui, jį apleido su įgula.

Iki šiol Šiaurės Karolinos Kultūros departamentas teigė, kad tai tik galimybė, kad šis laivas priklausė vienam iš žinomiausių piratų.

Po detalių įrodymų peržiūrų departamento darbuotojai įsitikinę, kad šis laivas priklausė vienam iš žiauriausių ir „spalvingiausių“ piratų istorijoje.

Šiaurės Karolinos Kultūros departamentas įsitikino laivo tapatybe, kai iki galo buvo apsvarstytas laivo dydis ir jame rasti ginklai. Nėra žinoma, kad tuo metu apylinkėse galėjo būti kitas tokio dydžio laivas. Be to, piratų laivai buvo labai gerai ginkluoti.

Juodabarzdis dar prieš žūti kovoje su britų laivu 1718 metais užsitikrino, kad jo asmenybė išliks žmonijos atmintyje amžiams.

Kai kurie istorikai spėja, kad Juodabarzdis ant seklumos savo laivą užplukdė specialiai, kad pasiliktų sau visą grobį.Tarp laive rasto lobio buvo vaistininko svareliai su 18 amžiaus Prancūzijos karališkais simboliais (Juodabarzdžio laivas iš tikrųjų buvo perdarytas iš prancūzų laivo „Le Concorde“, kurį piratas užgrobė 1717 metais), nedaug aukso (archeologai mano, kad jis buvo paslėptas prancūzų įgulos nario, kad jo nerastų Juodabarzdis), varpas su 1705 metų įspaudu. 

Virginijoje dirbantis archeologas Erikas Goldsteinas, kuris tyrinėjo laive rastas monetas, jau nuo pat pradžių buvo įsitikinęs, kad laivas priklausė garsiajam Juodabarzdžiui. „Oficialūs šaltiniai tiesiog norėjo būti užtikrinti, nes bet kuriuo metu galėjo rasti laive varpą su kieno nors vardu“, - teigė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų