Pereiti į pagrindinį turinį

Pažeidžiamumas leidžia atakuoti „Windows Phone“ telefonus SMS pagalba

2011-12-14 19:38
Pažeidžiamumas leidžia atakuoti „Windows Phone“ telefonus SMS pagalba
Pažeidžiamumas leidžia atakuoti „Windows Phone“ telefonus SMS pagalba / Scanpix nuotr.

Operacinėje sistemoje „Windows Phone“ surastas gana rimtas pažeidžiamumas, leidžiantis kibernetiniams nusikaltėliams atakuoti aukos išmanųjį telefoną pasinaudojant trumposiomis SMS žinutėmis.

Interneto portalo WinRumors teigimu, tam užtenka nusiųsti į mobilųjį įrenginį su operacine sistema „Windows Phone 7.5 Mango“ žinutę su kenkėjišku kodu, kuris priverčia įrenginį persikrauti, o po šio proceso užblokuojama aplikacija „Pranešimai“ (Messaging Hub). Be to, pastarąją problemą gali lemti ne tik SMS, bet ir pranešimas iš socialinio tinklo „Facebook“ ar bendravimui skirtos tekstinių pokalbių programėlės „Windows Live Messanger“.

Šaltinio teigimu, šios metodikos efektyvumas patikrintas įvairiuose įrenginiuose, kuriuose įdiegta „Windows Phone 7.5“, o telefonų sąrašą, kurie buvo išbandyti, šiuo metu sudaro modeliai „HTC Titan“ ir „Samsung Focus Flash“. Savo ruožtu, korporacija „Microsoft“ pranešė jau bendradarbiaujanti su šio pažeidžiamumo atradėju Khaled Salameh, norėdama privačiai gauti daugiau detalių apie šią rimtą saugumo spragą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų