Po Indiją - be „tuk tukų“

Lietuvos televizijos žurnalistai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius ne tik daugeliui žiūrovų,  bet ir kolegų atrodo sektinas pavyzdys - už tai, kad sugeba darbą suderinti su malonumu. Tai yra, ne tik apkeliauja nuostabiausius pasaulio kampelius, bet ir „pliusiuką“ tarnyboje už tas keliones užsideda. Kaip tik šiandien, sausio 7-ąją, LTV pradeda rodyti jų sukurtą penkių dalių dokumentinį serialą „Tuk tuk Indija".

Ir tik tie, kurie į svečias šalis dažniausiai vyksta ne pramogauti, o dirbti, patikės, kad tas malonumas kartais gali šiek tiek apkarsti. Ypač kai kelionės tokios sudėtingos ir ilgos, kokias pastaraisiais metais drąsiai renkasi LTV laidos „Trys milijonai" vedėjas M.Starkus ir LTV atstovas ryšiams su visuomene V.Radzevičius. Arba kai išvykos laikas sutampa su tokiais įvykiais, kaip teroristiniai išpuoliai Mumbajuje, o artimieji niekaip negali patikėti, kad keliautojai nemeluoja, sakydami, kad yra sveiki ir saugūs...

Tiesą sakant, prieš kelionę į Indiją lapkričio mėnesį nė vieno jų akys ypatingu entuziazmu nedegė. Ir ne tik todėl, kad pritrūko vienos nakties darbams užbaigti ir kuprinėms susikrauti. Vyrai atvirai prisipažino, kad ekstremalių nuotykių, kurių jų kelionėse išvengti niekada nepavyksta, greitai nepasiilgstama. Bičiuliai dar jautėsi sotūs kelionės Šilko keliu - po Viduriniuosius Rytus.   

Bet trauktis nebuvo kur, ir tris lapkričio mėnesio savaites M.Starkus, V.Radzevičius, jų kompanionu pirmąkart tapęs LTV programų direktorius Jonas Banys (jo misija buvo fiksuoti kelionę fotoaparatu) ir televizijos operatorius Edvinas Urnikas ankštu klibančiu automobiliu dardėjo Indijos keliais.

Dar reikėtų pridėti, kad automobilyje turėjo tilpti penki vyrai - jį vairavo indas. Nuvažiavo kompanija daugiau nei 6000 kilometrų. Pradėję ir baigę kelionę Mumbajuje, ekstremalai aplankė Kalkutą, Varanasį, Agrą, Delį, Džaipurą ir kitus Indijos miestus. Projekto idėja liko ta pati - kuo senesne transporto priemone ir kuo mažesnėmis sąnaudomis pažinti svetimą kraštą ir jo žmones. Vyrai planavo įsigyti kelis vadinamuosius "tuk tukus" - triračius motorolerius. Bet jau Indijoje paaiškėjo, kad juos vairuoti leidžiama tik turintiems specialias teises, tad romantiškos idėjos teko atsisakyti. Svajonė liko tik serialo pavadinime...

„Nors tai buvo sunkiausia kelionė lyginant su ankstesnėmis, tačiau ji viršijo lūkesčius, - kaip ir dera, prieš premjerą intrigavo M.Starkus. - O į Indiją dar reikės grįžti - ten dar yra ką pamatyti ir sužinoti..."

Kaip įsigyti automobilį nepažįstamame milžiniškame mieste? Kaip atrodė Mumbajus likus dviem savaitėms iki pasaulį sukrėtusių teroristinių išpuolių? Ar įsivaizduojate skalbyklą po atviru dangumi, kurioje dieną ir naktį dirba 20 tūkstančių vyrų? Visa tai pamatysime pirmoje serialo „Tuk tuk Indija"dalyje.

 


Šiame straipsnyje: StarkusRadzevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių