Pereiti į pagrindinį turinį

Rastos gintare puikiai išsilaikusios dinozauro plunksnos

2011-09-21 15:25
Rastos gintare puikiai išsilaikusios dinozauro plunksnos Rastos gintare puikiai išsilaikusios dinozauro plunksnos Rastos gintare puikiai išsilaikusios dinozauro plunksnos Rastos gintare puikiai išsilaikusios dinozauro plunksnos Rastos gintare puikiai išsilaikusios dinozauro plunksnos Rastos gintare puikiai išsilaikusios dinozauro plunksnos

Kanadoje, Albertos vietovėje rasti gintaro gabaliukai su puikiai išsilaikusiomis dinozauro plunksnomis. Jų amžius apie 70 - 85 mln. metų.

Neįprastas radinys rodo, kad tuo metu vietovėje gyveno daug plunksnuotų gyvūnų. Detalesni tyrimai parodė, kad plunksnos jau buvo įgaunančios „specializaciją“ - skirtingose apinkose gyvenantiems plunksnuotiems gyvūnams ilgainiui išsivystė tam tikros plunksnos.

Nedalyvavusi kasinėjimuose paleontologė Julia Clarke džiaugiasi tokiu gana retu lobiu ir teigia, kad „praeitis tampa dabartimi. Tu žinai laiko tarpą kuris skiria tave ir šias plunksnas, bet atrodo, jog jos būtų nukritusios tik vakar.“

Dar nežinoma kokiam dinozaurui galėjo priklausyti šios plunksnos, bet tikimasi, kad tolimesni tyrimai atsakys į šį klausimą, bei padės geriau pažinti prieš milijonus metų gyvenusius gyvūnus ir jų aplinką.

Seniausias iki šiol plunksnuotas dinozauras buvo rastas Kinijoje. Prieš 125 mln. metų gyvenęs roplys buvo pavadintas Sinosauropterikso vardu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų