Raudonosios knygos „egzempliorius“ atsidūrė gyvūnų globėjų rankose

Sausio 19 d. Gyvūnų globėjų asociacijai paskambinęs Lenius Olbikas pranešė, kad Raseinių rajone, UAB „Raseinių žuvininkystės“ Palovaičių skyriuje yra sužeistas jūrinis erelis. Gyvūnų globėjai reagavo operatyviai ir suskubo vykti gelbėti į Raudonąją knygą įrašyto paukščio. 

Gyvūnų globėjų asociacijos vyr.specialistė Lolita Grėblikienė pasakojo, kad pagauti paukštį nebuvo itin lengva užduotis. „Vykdama maniau, kad skambinęs vyras paukštį jau turi pasigavęs, o paaiškėjo, kad teks gerokai paplušėti...“ – šypsosi speciaslitė. Jūrinis erelis buvo šalia tvenkinių ir nenorėjo leistis pagaunamas. Jį teko vytis tiek džipais, tiek bėgant. Galiausiai paukštį pavyko sučiupti tinklu. „Tik per plauką nepaspruko...Būtų nulėkęs į vandens telkinį.“- prisimena L.Grėblikienė. 

Jūrinis erelis buvo pristatytas į Kauną, kur jį apžiūrėjo specialistai – veterinarai ir ornitologai. Paukštis buvo išmatuotas, pasvertas, apžiūrėtas jo sužeistas sparnas. Ornitologai spėja, kad tai turėtų būti apie trejų metų amžiaus patelė. Paukštis šiek tiek sulysęs – sveria apie 4 kg, o turėtų sverti kilogramu kitu daugiau. Vis dėlto didžiausia problema – sužeistas sparnas – matyti atviras kaulas. Veterinarai teigia, kad tai – sena žaizda, greičiausiai atsiradus paukščiui trenkusis į elektros laidus ar susidūrus su kokiu nors plėšrūnu. Infekcijos sparne nepastebėta, tačiau žaizda sudėtinga, tad dar neaišku, ar pavyks paukščiui padėti – šiandien jis bus vežamas pas specialistus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių