Pereiti į pagrindinį turinį

Vieta, kur žmonės ir krokodilai gyvena harmonijoje

2011-11-04 19:37
Vieta, kur žmonės ir krokodilai gyvena harmonijoje
Vieta, kur žmonės ir krokodilai gyvena harmonijoje / robertsongardenjourney.blogspot.com nuotr.

Ganoje esančiame Paga kaime žmonės susidraugavo su gamta. Čia jie maudosi upėje kartus su 100 krokodilų. Nuo mirtinai pavojingų roplių dar nenukentėjo nei vienas kaimo gyventojas.

Vietiniai gyventojai tiki, kad kiekvienas gyventojas turi savo „angelą sargą“ krokodilą. Mirus gyventojui, miršta ir jo krokodilas. Be to, tikima, kad kiekvienas gyvas krokodilas savyje nešioja ir jau mirusių kaimo gyventojų sielas, tad niekas jų nedrįsta žaloti ar jiems kaip nors kenkti.

Legenda pasakoja, kad krokodilas išgelbėjo pirmą žmogų, atkeliavusį į šias žemes. Krokodilas palydėjo ištroškusį žmogų iki tvenkinio, kad šis atsigertų, o žmogus jam atsidėkojo paskelbdamas jį šventu ir pažadėjo amžinai saugoti. Niekas nežino, kada ši legenda buvo sukurta, bet visi Paga gyventojai šventai laikosi jų protėvių duotų pažadų.

Retlaw Snellac nuotr.

Mokslininkai ne vienerius metus laužė galvas bandydami įminti šios draugystės paslaptį. Vieta tapo populiari ne tik tarp mokslo žmonių, bet ir tarp turistų. Kasmet vieta pritraukia milijonus žmonių. Vedliai prie upės moka švilpauti melodiją, kuri prišaukia roplius ir leidžia turistams pavaišinti juos keptais viščiukais, kurių galima nusipirkti čia pat kaime.

Visi turistai gali paglostyti krokodilus, šie netgi leidžiasi, kad jiems atsisėstų ant nugarų ir nufotografuotų. Juokaujama, kad tai vienintelė vieta pasaulyje, kurioje gali nusifotografuoti besišypsantis, laikydamas krokodilo uodegą. 

Mokslininkai spėja, kad viena iš draugystės paslapčių galėtų būti didelis maisto kiekis tvenkinyje. Krokodilai yra visada pasisotinę ir jiems nebėra reikalo pulti žmones. Be to, numalšinti krokodilų alkį padeda ir reguliarios viščiukų „aukos“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų