Pereiti į pagrindinį turinį

Žmonės kilo iš gyvūnų, turinčių šešis pojūčius

2011-10-12 20:20
Žmonės kilo iš gyvūnų, turinčių šešis pojūčius
Žmonės kilo iš gyvūnų, turinčių šešis pojūčius / Sauliaus Žiūros (BFL) nuotr.

Gal mes ir negalime matyti vaiduoklių, bet mūsų pirmtakai – žuvį primenantys gyviai, turėjo šeštą pojūtį, rodo mokslinis tyrimas.

Mokslininkai nustatė, kad mes esame kilę iš į žuvį panašaus grobuonio, kuris vandenynuose viešpatavo prieš 500 mln. metų, praneša „Daily Mail“. Teigiama, kad šie gyviai turėjo „elektros jutiklius“ – galėjo vandenyje aptikti elektros laukus.

Šis pojūtis plėšrūnų buvo naudojamas aukai aptikti, komunikuoti bei judėti.

Kembridžo ir Cornellio universitetų mokslininkai tiki, kad iš šio gyvio išsivystė ne tik žmogus, bet ir dar 65 tūkst. stuburinių gyvūnų rūšys.

Mokslininkai teigia, kad iš šių gyvūnų apie 30 tūkst. yra žemėje gyvenančių padarų, tarp kurių ir žmogus, o kiti – švytinčios pelekinės žuvys.

Mokslininkų tyrimas buvo išspausdintas paskutiniame žurnalo „Nature Communications“ numeryje.

Mokslininkai nustatė, kad elektros sensoriai išsivystė švytinčiose pelekinėse žuvyse iš tos pačios embrioninio odos audinio kaip ir salamandrose. Tai patvirtina prielaidą, kad šių gyvūnų protėviai turėjo šeštą pojūtį.

Tačiau per amžius ropliai, paukščiai ir žinduoliai prarado savybę aptikti elektros laukus, nes tai buvo nereikalinga gyvenant žemėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų