Bangladeše valyti fabriko griuvėsių iškviesti kranai

Gelbėtojų komandos, dirbančios sugriuvusiame pramonės pastate, kuriame žuvo mažiausiai 363 žmonės, sekmadienį iškvietė sunkiąją techniką, blėstant viltims, kad bus rasta daugiau gyvų likusių žmonių.Dar keturi žmonės buvo ištraukti gyvi naktį iš šeštadienio į sekmadienį, praėjus daugiau nei 90 valandų nuo šios katastrofos, tačiau panašu, kad silpni pagalbos besišaukiantys balsai, kurie dar buvo girdimi anksčiau šeštadienį iš griuvėsių kalno, nutilo.

„Panašu, kad iš po griuvėsių nebesklinda jokie gyvybės ženklai, - nacionalinės ugniagesių tarnybos atstovas Ahmedas Ali (Ahmedas Alis) sakė naujienų agentūrai AFP. - Kartu su armija nusprendėme naudoti sunkiąją techniką, tokią kaip kranai, kad galėtume šalinti nuolaužas ir blokus vertikaliai nuo šiandienos vidurdienio.“

Iki šiol gelbėtojai naudojosi tik rankiniais įrankiais, tokiais kaip žirklės ir grąžtai, baiminantis, kad naudojant kranus bus išjudinti griuvėsiai, todėl gali kilti pavojus ten įstrigusiems dar gyviems žmonėms.

„Mūsų viltis - jog dar galime rasti po nuolaužomis gyvų likusių žmonių, - aiškino A.Ali. - Naudosime kranus labai atsargiai, kad tai nesumažintų dar gyvų viduje esančių žmonių galimybės išgyventi.“

Keli tūkstančiai drabužių siuvyklų darbuotojų šeštadienį protestavo netoli nelaimės vietos, tačiau jie buvo išvaikyti policijos, kuri šaudė guminėmis kulkomis ir leido ašarines dujas.


Šiame straipsnyje: Bangladešasgaisrasnelaimė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Balys

Balys portretas
Taip ir būna, kai į statybų verslą lenda tokie "inžinieriai", kaip mūsų Enrikas Daktaras-jaunesnysis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių