Pereiti į pagrindinį turinį

Buvusio S. Proninos žento byla stringa – jis serga

2013-03-25 18:00
Buvusio S. Proninos žento byla stringa – jis serga
Buvusio S. Proninos žento byla stringa – jis serga / T. Lukšio/BFL nuotr.

Vilniaus apylinkės teismui ir vėl nepavyko atversti Arno Tumėno, sužalojusio penkis žmones, bylos. Jo gynėjas pranešė, kad vyras serga, o liga paūmėjo.

2012 metų pavasarį buvęs ekstravagantiškosios advokatės Svetalnos Proninos dukters vyras A. Tumėnas sostinėje, Geležinio Vilko gatvėje, prabangiu mersedesu atsitrenkė į tarnybinį policijos ekipažą bei dar vieną automobilį. Iš avarijos vietos pabėgęs vyras likimo valiai paliko penkis sužalotus žmones.

Pirmadienio rytą į bylos, dėl pasišalinimo iš įvykio vietos, nagrinėjimą kaltinamasis neatvyko. Jo advokatas Romualdas Mikliušas teisėją informavo, kad A. Tumėnas serga jau pusantro mėnesio, o pastaruoju metu liga ypač paūmėjo. R. Mikliušas teismui įteikė tai patvirtinančią medikų pažymą, tačiau dėl posėdyje dalyvaujančių žiniasklaidos atstovų neįvardino tikslios ligos.

Nors bylos esmė itin trumpa ir procesą užbaigti užtektų vieno trumpo teismo posėdžio, teisėja Nijolė Žemkienė numatė dar šešis posėdžius per artimiausius du mėnesius. Tiesa, A. Tumėno advokatas informavo, kad kaltinamasis sirgti turėtų tik iki Velykų.

Tokius veiksmus Vilniaus miesto apylinkės prokuroras Sigitas Jankauskas pavadino akivaizdžiu bylos vilkinimu, mat Administracinės teisės pažeidimams taikoma vienerių metų senatis. Tiesa, kodeksas numato, kad šis terminas gali būti pratęstas ir iki dvejų metų.

Tragiškos avarijos byla yra išskirta į dvi – baudžiamąją ir administracinės teisės. Susirgus A. Tumėnui stringa ir procesas baudžiamojoje byloje. Viliamasi, kad avarijos detales Vilniaus apylinkės teisme A. Tumėnas papasakos balandžio 4-ąją.

Penki žmonės, trys jų - policijos pareigūnai, buvo sužaloti pernai balandžio 28-ąją. Dar 2005-aisiais neblaivus A. Tumėnas sukėlė kitą tragišką avariją, per kurią pražudė draugą. Kad ir kaip bebūtų keista, tuomet 20-ties jaunuolis belangės išvengė, nes susitaikė su žuvusiojo tėvu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų