Pereiti į pagrindinį turinį

Ž. Pinskuvienė: avarijos nebuvo, niekur nebėgau

2013-03-26 19:06
Ž. Pinskuvienė: avarijos nebuvo, niekur nebėgau
Ž. Pinskuvienė: avarijos nebuvo, niekur nebėgau / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Antradienį Vilniaus teismas atvertė Širvintų politikės Živilės Pinskuvienės bylą, kurioje ji kaltinama pasišalinusi iš eismo įvykio vietos.

Vilniaus miesto apylinkės teisme vyko kurioziško incidento detalių narpliojimas. Širvintų politikė, sostinės vicemero Jono Pinskaus žmona Živilė prieš teismą aiškinosi apie praėjusių metų žiemos įvykį, kuomet ji esą apgadino prasilenkiantį mikroautobusą ir prabangiu visureigiu BMW X5 pasišalino iš įvykio vietos.

Bylos duomenimis, siauroje Vilniaus pakraštyje, Antakalnio mikrorajone į sodus vedančioje Mileišiškių gatvelėje, politikės vairuojamas visureigis neprasilenkė su į kalną važiuojančiu vilniečio Boleslovo K. mikroautobusu. Abi transporto priemonės susidaužė veidrodėliais. „Smūgis buvo labai stiprus, bet greičiausiai ne dėl to, kad susidūrėm, o dėl to, kad įvažiavau į šalikelėje esančią didelę sniego pusnį“, - prieš teismą aiškinosi Ž. Pinskuvienė.

Jai antrino ir nukentėjusiuoju Administracinėje byloje pripažintas rusakalbis Boleslovas K., kuriam teismo procese dalyvauti padėjo vertėja.

Abu avarijos dalyviai teigė po susidūrimo sustoję šalikelėje ir, persimetę keletu žodžių, nusprendė, kad pretenzijų vienas kitam neturi. „Sėdau ir nuvažiavau pasiimti vaikų“, - trumpai tarė Ž. Pinskuvienė.

Tuo tarpu prie savo automobilio grįžęs prekių išvežiotoju dirbantis Boleslovas K, pamatė apgadintą veidrodėlį ir išdužusį veidrodį. „Paskambinau vadybininkui, o jis liepė iškviesti policiją. Šiaip aš pretenzijų niekam nereiškiau ir nereiškiu“, - painų susidūrimą bandė prisiminti vairuotojas.

Atvykę policininkai suformino įvykio detales, nubraižė schemą. Nors parodymuose užfiksuota, kad niekas niekam pretenzijų nereiškia, Kelių policijos valdyba nusprendė bylą perduoti teismui, o politikę Ž. Pinskuvienę patraukti administracinėn atsakomybėn dėl pabėgimo iš avarijos vietos. „Pats nukentėjusysis pretenzijų neturi, jokios avarijos nebuvo, niekas iš avarijos vietos nebėgo“, - reziumavo Širvintų politikė.

Teisėja Aušra Valinskienė posėdyje išklausė ir į įvykio vietą vykusius patrulius, o įvertinusi visas bylos aplinkybes savo sprendimą ji skelbs po savaitės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų