Pereiti į pagrindinį turinį

Du vieši priminimai Kauno merui

Du vieši priminimai          Kauno merui
Du vieši priminimai Kauno merui / Tomo Raginos nuotr.

Pirma. Gerbiamam Kauno merui, jeigu jis užmiršo, norėčiau priminti, kad Kauno miesto savivaldybės tarybą sudaro 41 narys. Už kiekvieno jų nugaros – didžiulis būrys miesto gyventojų, t.y. rinkėjų, savo viltis ir troškimus gyventi patraukliame, puikiai tvarkomame mieste patikėjusių būtent savo išrinktajam.

Atidavęs politikui savo balsą kaunietis tikisi, kad šis tinkamai atstovaus jo interesams, gins teisę į geresnį gyvenimą, nepritars neteisingiems, korupcijos dvokutį turintį sprendimams. Norisi tikėti, kad savo ruožtu kiekvienas politikas, kaip ir mes, frakcijos „Dirbam Kaunui“ nariai, jaučia atsakomybę prieš savo rinkėją ir siekia tinkamai atstovauti bendruomenės interesus.

Deja, dėl nesuprantamų priežasčių miesto meras niekaip nenori suprasti, kad keturiasdešimt vienas tarybos narys – didelė jėga: visi kartu gali nuveikti nemažus darbus. Ne kartą mūsų frakcija kreipėsi į merą, prašydama į jo suformuotą Kolegiją kviesti ne tik valdančiosios koalicijos atstovus, bet ir opozicijos lyderius.

Juk taip būtų sudaryta galimybė padiskutavus gerokai objektyviau ir profesionaliau parengti klausimus tarybai, būtų išvengta beprasmių, ilgai trunkančių diskusijų tarybos posėdžiuose. Galų gale, o tai yra svarbiausia – aktualūs sprendimai kauniečių labui būtų priimami gerokai operatyviau. Deja, dabar nemaža tarybos narių neretai jaučiasi kaip iš dangaus nukritę, nes apie Kolegijos, kuri kartais panaši į politinę chuntą, sprendimus sužino tik ir žiniasklaidos.

Antra. Pastarosiomis dienomis netyla įvairūs komentarai dėl miesto mero troškimo pamaloninti miesto tarybos narius ir įteikti jiems dovaną – naujus, planšetinius kompiuterius.

Visi žinome posakį, kad „mažos dovanėlės sustiprina draugystę“, galų gale žengimas koja kojon su naujausiomis technologijomis irgi nėra labai smerktinas, bet...

100 tūkst. litų iš vargano miesto biudžeto ne pirmo būtinumo dovanoms? Frakcijos „Dirbam Kaunui“ narių vardu labai prašau nešvaistyti veltui pinigų ir naujų kompiuterių nepirkti. Jei mums jų prireiks – pasinaudosime kanceliarinėms prekėms skirtomis lėšomis, ką, beje, galėtų padaryti ir tie politikai, kurie trokšta modernesnės technikos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų