„Impuls“ vadovas asmeniškai atsiprašė nukentėjusio berniuko šeimos narių

Bendrovė "Neo aljansas", valdanti sporto ir pramogų parkų tinklą "Impuls", po įvykusios nelaimės Kaune ėmėsi aktyviai aiškintis galimas nelaimės priežastis.

"Impuls" vadovybė laukia galutinių ekspertų išvadų, kviesdama visuomenę pasikliauti faktais, o ne klaidinga informacija ir spėjimais. Sporto ir pramogų parkų tinklo vadovybė nusprendė padėti incidento metu nukentėjusiai šeimai, nelaukdama galutinių ekspertų išvadų.

2010 m. sausio 2 d. apie 17.30 val. sporto ir pramogų parko "Impuls" sporto klubo "Oazė" baseino patalpoje pasklido aitrus kvapas. Kai kurie baseino lankytojai pradėjo smarkiai kosėti ir trinti akis, du nepilnamečiai buvo išvežti į ligoninę.

"Mūsų tvirta pozicija – nesiremti prielaidomis ir gandais, o vadovautis faktais. Pripažįstame, kad mūsų valdomame centre įvyko nelaimingas atsitikimas, tačiau nenorime prisiimti nepagrįstai įmonei primetamos bet kokios kaltės. Dėl įvykio priežasties pagrįstų atsakymų iš oficialių instancijų negavome, todėl savo iniciatyva pradėjome ieškoti įrodymų", – sako UAB "Neo aljansas" rinkodaros ir pardavimų vadovė Svetlana Kavina.

Pasak jos, "Impuls" darbuotojai nuo pat incidento pradžios veikė pagal įmonėje patvirtintą darbo saugos instrukciją. Vos pajutus aitrų kvapą, žmonės buvo evakuoti iš baseino patalpos; bendruoju pagalbos telefonu 112 iškviesta greitoji medicinos pagalba, policija ir ugniagesiai.

Vis iki šiol atlikti tyrimai tiek UAB"Neo aljansas", tiek kitų institucijų iniciatyva, nerodo konkrečios nelaimės priežasties. Incidento dieną į įvykio vietą atvykę UAB "Neo aljansas" techninės tarnybos darbuotojai, Visuomenės sveikatos centro ir civilinės saugos specialistai, inžinerines pastato vėdinimo sistemas prižiūrinčios įmonės specialistai gedimo nerado, atlikti vandens ir oro tyrimai neviršijo leistinų higienos normų.

2010 m. sausio 3 d. "Neo aljansas" sudarytai komisijai nenustačius gedimų, nuspręsta kreiptis į įrangos gamintojus ir kitus ekspertus, kurie padėtų nustatyti galimas įvykio priežastis. 2010 m. sausio 4 d.
Bendrovė "Neo aljansas" pateikė užklausą vėdinimo įrangos gamintojams, po ekspertizės nustatyta, kad įrenginys dirbo be sutrikimų. 2009 m. sausio 7 d. pateikta užklausa dozavimo įrangos specialistams, atlikusiems kapitalinę Kauno "Impuls" baseino įrangos rekonstrukciją. Gautas oficialus atsakymas, kad įrangos gedimas negalėtų tapti per didelės chloro koncentracijos ore arba vandenyje priežastimi. "Impuls" sporto ir pramogų parkuose naudojama vandens filtravimo ir chemijos dozavimo įranga veikia automatiniu režimu, nuolat prižiūrima ir tikrinama, naudojamos sertifikuotos cheminės medžiagos.

"Neo aljansas" neigia informaciją apie sugedusią vėdinimo įrangą. Taip pat klaidingas teiginys, kad patalpos prieš atvykstant Visuomenės sveikatos centro atstovams buvo išvėdintos. Vėdinimo sistemų parametrus keisti gali tik ventiliacijos sistemas prižiūrinčios įmonės darbuotojai, o atidaryti langų baseino patalpose neįmanoma.

Bendrovė atmeta ir teiginį, kad "Impuls" sporto ir pramogų parkas yra nuolat baudžiamas dėl nešvaros. 2009 metais kas mėnesį Kauno visuomenės sveikatos centrui pateikiamuose būtinuose mėginiuose nukrypimų nuo normų nerasta. Užfiksuoti tik du pažeidimai, nekeliantys grėsmės žmonių sveikatai.

Pasak S. Kavinos, "Neo aljansas" kurį laiką delsė išsamiau komentuoti šį įvykį, nes siekė kuo skubiau išsiaiškinti objektyvias nelaimės priežastis. Surinkta visa įmonei prieinama informacija apie įrangos gedimus ir atliktus tyrimus, ji pateikiama visuomenei. Techninių gedimų nenustatyta, vandens ir oro tyrimų rezultatų rodmenys taip pat nepažeidė nustatytų normų. Iki šiol visos keltos įvykio versijos dėl techninių įrangos gedimų, nepasitvirtino. Įmonė neatmeta diversijos galimybės, nagrinėjama piktybiškų veiksmų įtaka įvykiui, todėl tyrimas vykdomas toliau. Paaiškėjus naujiems faktams, UAB "Neo aljansas" iš karto pateiks savo komentarus.

Nuo pat pirmosios incidento dienos "Neo aljansas" atstovai nuolat palaiko ryšį su nelaimę patyrusia šeima, kelis kartus lankėsi ligoninėje. Pirmojo susitikimo metu įmonės atstovai su vaikų tėvu sutarė, kad žalos kompensacijos klausimas bus aptariamas iš karto, kai vaikai atsigaus ir šį klausimą aptarti pageidaus patys šeimos nariai.

Ketvirtadienį įvykusio susitikimo metu, kuris vyko tarp vaikų tėvo ir "Neo aljansas" generalinio direktoriaus, įmonės vadovas dar kartą asmeniškai ir įmonės vardu atsiprašė šeimos narių, platesnės detalės abiejų šalių susitarimu, nekomentuojamos.

"Nuoširdžiai apgailestaujame dėl to, kas nutiko. Nesvarbu, kokia bus galutine ekspertų išvada, norime, kad ši nelaimė neaptemdytų nukentėjusios šeimos pirmųjų naujųjų metų dienų, todėl visokeriopai palaikysime ir paremsime juos. Visada rūpinamės savo lankytojų saugumu ir darome viską, kad išvengtume nelaimingų atsitikimų ateityje", – tvirtina UAB "Neo aljansas" rinkodaros ir pardavimų vadovė Svetlana Kavina.


Šiame straipsnyje: Oazė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • V. Matijošaitis: buvusių nebūna?
    V. Matijošaitis: buvusių nebūna?

    Žinau, kad dabar yra tas laikas, kai apie partijas ir valdžios ištroškusius kandidatus negalima kalbėti „nei gerai, nei nieko“, todėl iškart pasakau, kad tai nėra jokia rinkiminė agitacija ar politinė reklama. Tai tik ma...

    167
  • Tuščiavidurė pagarba
    Tuščiavidurė pagarba

    Atmintin įkritę garbios medicinos profesorės žodžiai, kad kiekvienam sergančiam labai svarbu susirasti savo daktarą. Savo ne pagal gyvenamąją vietą, ne. Savo ta prasme, kad tu tam daktarui nuoširdžiai rūpėtum, kad jis tave ištikimai ...

  • Kvotų didinimo klausimas
    Kvotų didinimo klausimas

    Antrasis parodomasis partijos valymo teismas prasidėjo itin šaltą 1937 m. sausio 23 dieną. ...

    1
  • Istorijos programa vidurinėje mokykloje: pažadėtosios žemės beieškant
    Istorijos programa vidurinėje mokykloje: pažadėtosios žemės beieškant

    Paaiškinti eiliniam praeiviui, kaip pasikeitė istorijos vidurinio ugdymo programa, – nemenkas iššūkis. Pagrindinė problema – surasti pavyzdžius, kurie iliustruotų pokyčių mastą, nors per gerą dešimtmetį niekas ...

  • Gynybos pramonės spurtui reikia 0,5 mlrd. eurų
    Gynybos pramonės spurtui reikia 0,5 mlrd. eurų

    Karas Ukrainoje gynybos produktų paklausą padidino pasauliniu mastu, tačiau ne tik ši šalis siekia aprūpinti kariuomenę efektyvia ginkluote. Kitos Europos valstybės taip pat sukruto – vienos suskubo atnaujinti savo techniką ir sand...

  • K. Škirpa ir kompromisų menas
    K. Škirpa ir kompromisų menas

    Vėl linksniuojama Kazio Škirpos pavardė. Ką jis ten padarė? Ai, tik siūlė išvaryti žydus iš Lietuvos, bet ne žudyti. O šiaip tai ragino kovoti už laisvę (tiesa, su nacių pagalba). ...

  • Mums pavyko: Palangos ligoninėje išliks ir visus metus bus teikiamos chirurgijos paslaugos
    Mums pavyko: Palangos ligoninėje išliks ir visus metus bus teikiamos chirurgijos paslaugos

    Mums pavyko: tarpininkaujant sveikatos apsaugos ministrui pavyko sutarti dėl kompromisinio sprendimo – Palangos ligoninėje, be kitų medicinos paslaugų bus teikiamos ir chirurgijos profilio paslaugos visą parą. ...

  • Laiškas Lietuvai, įstumtai į baimę <span style=color:red;>(III dalis)</span>
    Laiškas Lietuvai, įstumtai į baimę (III dalis)

    Šįkart kalbėsiu apie ūkį, tiksliau – valdžios neūkiškumą, kuris gramzdina visą Lietuvą, pradedant jaunomis šeimomis ir baigiant orių pensijų negaunančiais pensininkais. ...

    11
  • Kyro Didžiojo belaukiant
    Kyro Didžiojo belaukiant

    Pagaliau prasidėjęs tikras lietuviškas ruduo, staiga nejaukiai atvėsę būstai, įkyri dulksna, kažkur neužlygintos duobės gatvėse, rytinės spūstys mieste, valstybę apvogęs verslininkas ar būsimi parlamento rinkimai su visa nykia rinkimų ka...

    1
  • Gera žinia: nuo sprogusio paspirtuko įkroviklio nukentėjusi šeima jau netrukus grįš į savo namus
    Gera žinia: nuo sprogusio paspirtuko įkroviklio nukentėjusi šeima jau netrukus grįš į savo namus

    Sakoma, jog draugą pažinsi nelaimėje. Noriu labai pasidžiaugti, kad ši, atrodytų, vienos šeimos nelaimė parodė, kokia stipri ir vieninga yra mūsų miesto bendruomenė, kokie mūsų miesto žmonės yra solidarūs ir atjautūs, pasirengę b...

Daugiau straipsnių