Pereiti į pagrindinį turinį

Koalicija „Už Kauną”: pradėjome svarbius darbus, laukia nauji iššūkiai

2011-09-07 15:20
Koalicija „Už Kauną”: pradėjome svarbius darbus, laukia nauji iššūkiai
Koalicija „Už Kauną”: pradėjome svarbius darbus, laukia nauji iššūkiai / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Šešias politines jėgas vienijanti koalicija „Už Kauną“ pradeda naują politinį sezoną ir yra pasirengusi iššūkiams.

Per penkis bendro darbo mėnesius mums pavyko surengti didelio atgarsio sulaukusias tarptautines Hanzos dienas, baigti ir atiduoti Valstybinei komisijai „Žalgirio“ areną.

Siekdami pateisinti Kauno, kaip Lietuvos sporto sostinės, vardą, kartu su Lietuvos futbolo federacija keliame naują tikslą – rekonstruoti S.Dariaus ir S.Girėno stadioną, kad jame galėtų vykti tarptautinės futbolo ir kitų sporto šakų varžybos. Jau vyksta derinimo darbai, tikimės šiam tikslui gauti 12 mln. litų investicijų.

Džiaugiamės, kad sutelktomis bendruomenių ir savivaldybės pastangomis atgyja ne tik senamiestis, bet ir Laisvės alėja. Po daugelio metų pagaliau duris atvėrė „Romuvos“ kino teatras.  Džiugu, kad sprendžiant svarbias miesto problemas vis aktyviau prisideda jaunimas ir interneto bendruomenė.

Atnaujinome savivaldybės įmonių valdybas ir sieksime, kad šios įmonės geriau tarnautų  miestiečiams.

Itin skaudi visiems kauniečiams tema – šildymo kainos. Mes, koalicijos „Už Kauną“ nariai, manome, kad jas sumažinti bus galima tik atsiradus šilumos gamintojų konkurencijai ir jėgainėms naudojant pigesnes kuro rūšis. Todėl esame atviri tiems investuotojams, kurie pasirengę gaminti pigesnę šilumą.

Kitas būdas mažinti sąskaitas už šildymą – šilumos taupymas. Jau ateinantį pavasarį Kaunas gali tapti pirmuoju Lietuvoje miestu, kuriame seni daugiabučiai bus  atnaujinami kvartalais. Pagal ES finansuojamą programą socialiai remtiniems asmenims toks atnaujinimas nekainuos nė cento.

Tenka apgailestauti, kad daug metų miesto gatvės nebuvo tinkamai prižiūrimos. Todėl skubiai pradėjome A.Juozapavičiaus pr. rekonstrukciją, Veiverių, Jurbarko ir kitų svarbių gatvių kapitalinį remontą, rekonstravome Jiesios tiltą.  Netrukus imsimės Panemunės tilto statybos.

Mieli kauniečiai, atsiprašome Jūsų už laikinus nepatogumus darbų laikotarpiu. Norint, kad miestas pasveiktų, reikia rimtos operacijos. Tikimės, kad ji truks neilgai ir bus sėkminga.

Dėkojame už Jūsų kritines pastabas, džiaugiamės šauniomis iniciatyvomis siekiant pagyvinti miestą.  Prašome dar šiek tiek kantrybės. Visi suprantame: nėra tokios burtų lazdelės, kuri daugybę metų stekenamą Kauną per pusmetį paverstų klestinčiu miestu.

Tačiau mes, koalicijos „Už Kauną“ nariai, tikime, kad nuosekliai ir vieningai veikdami ilgainiui to pasieksime.

Koalicijos „Už Kauną“ vardu:

Rimantas Mikaitis

Stasys Buškevičius

Gintaras Furmanavičius

Arvydas Garbaravičius

Gintautas Labanauskas

Povilas Mačiulis

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų