Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl netiriamas lėšų švaistymas agitacijai dėl elektrinės statybos?

Kodėl netiriamas lėšų švaistymas agitacijai dėl elektrinės statybos?
Kodėl netiriamas lėšų švaistymas agitacijai dėl elektrinės statybos? / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seimo narys Petras Gražulis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas pradėti tyrimą dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie galimai neskaidriai panaudotas Visagino atominės elektrinės (VAE) reklamos finansavimo lėšas.

Atsižvelgiant į tai, kad viešojoje erdvėje pasirodė informacija, jog VAE transliuota reklama televizijos ir radijo stočių eteryje mokesčių mokėtojams kainavo apie 12,5 mln. Lt., parlamentaras P. Gražulis kreipėsi į generalinį prokurorą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto mokesčių mokėtojų lėšų švaistymo Visagino atominės elektrinės agitacinei kampanijai. Pastebėtina, jog Visagino atominės elektrinės reklama buvo kuriamas išskirtinai teigiamas bendrovės „Visagino atominė elektrinė“ įvaizdis, kuris buvo apmokėtas mokesčių mokėtojų lėšomis.

„Panašu, jog mūsų teisinėje sistemoje įsivyrauja selektyvus teisingumas su dvigubais teisiniais standartais, nes UAB „Visagino atominė elektrinė“ įvaizdžio kūrimui skirtų mokesčių mokėtojų lėšų švaistymas nėra tiriamas,“ – teigia P. Gražulis.

Mokesčių mokėtojų sąskaita apmokėta bendrovės „Visagino atominė elektrinė“ skleidžiama reklama buvo vienpusė ir privalėjo būti žymima kaip referendumo agitacija. Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo 2 straipsnio 20 dalyje yra apibrėžta, jog rinkimų (referendumo) agitacija – per rinkimų (referendumo) agitacijos kampanijos etapą politinei reklamai skleisti skirta veikla, kuria siekiama paveikti rinkėjų motyvaciją balsuojant rinkimuose ar referendume. Akivaizdu, jog VAE skirtos lėšos žymiai viršijo pagal įstatymus nustatytą didžiausią leistiną referendumo agitacijos išlaidų dydį. Be to, VAE oficialiai nebuvo įregistruota, kaip politinės kampanijos dalyvis.

„Yra būtina nedelsiant pradėti tyrimą ir ištirti Finansų ministerijos pateiktas ataskaitas apie tai, kiek ir kaip „Visagino atominė elektrinė“ ir kitos valstybės kontroliuojamos įmonės išleido lėšų agitacijai dėl VAE statybos, paskelbus agitacijos pradžią, ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn asmenis, padariusius finansinę žalą šioms įmonėms bei valstybei“, – įsitikinęs Seimo narys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų