Pereiti į pagrindinį turinį

Gal laikas kelti bylas?

2022-02-09 12:10

Gyvename Klaipėdos rajone, bet dirbame pačioje Klaipėdoje, uoste (kol jo dar neuždarė dėl mūsų valdžios trumparegiškumo).

Objektai: Gargždų parke lankytojams siaubą kėlė drevėti ir išpuvę medžiai.
Objektai: Gargždų parke lankytojams siaubą kėlė drevėti ir išpuvę medžiai. / „Klaipėdos“ skaitytojų nuotr.

Bet šįsyk ne apie tai, ką ir taip visi žino.

Praėjusį savaitgalį su visa šeima sumanėme nuvažiuoti į Gargždų parką. Esame girdėję, kad rajono centre yra įspūdinga vieta, kažkada priklausiusi čia buvusiam dvarui. Žinome, kad ten vyksta rajono šventės ir šiaip žmonės eina pasivaikščioti, pakvėpuoti grynu oru ir pasigrožėti gamta.

Tačiau laukė nusivylimas. Atvykus šeštadienį, suprantama, nuotaiką gadino prastokas oras. Ne mažiau stebino ir ne itin, švelniai tariant, patraukli aplinka parke. Sovietinių laikų pėsčiųjų takai – išklaipytomis plytelėmis, seniausiai iškilnota medžių šaknų, o ten, kur asfaltuota, takų danga daugelyje vietų suskeldėjusi.

Bet tai dar pusė bėdos. Baisiausi tai buvo tie persenę medžiai, kurie bet kurią sekundę gali užgriūti ant praeivių. Išpuvusios didžiausios drevės, į jas kažkodėl primesta duonos ir kitų maisto produktų.

Gal čia taip kažkokie atklydę kvailiai lesino paukštelius? Nesuprasi.

Toks įspūdis, kad tie baisūs, "baobabai" išpuvusiais kamienais bet kurią akimirką nuvirs ant galvos.

Netoliese pamatėme ir išties išvirtusių medžių. Kai kurių jų šakos net siekė pačius pėsčiųjų takus. Akivaizdu, kad ši vieta pavojinga žmonėms, o jų, kaip matėme, čia vaikštinėjo tikrai ne vienas ir ne du, o dešimtys.

Šį parką reikia kuo skubiau aptverti įspėjamąja juosta. Gal net policija čia turėtų pabudėti, kad niekas neitų pasivaikščioti, nes tai pavojinga gyvybei.

Esame girdėję, kad Klaipėdos rajono valdžia buvo susiruošusi sutvarkyti šį parką, nutiesti naujus takus, iškirsti nereikalingą augaliją, tačiau tam sutrukdė kažkokie medžių saugotojai ir neva gamtos mylėtojai.

Na, tikrai, medžius reikia saugoti, tačiau tik ne tokius supuvėlius, kurie kėsinasi nuvirsti ant galvos. Juk tikrai ten vaikščioti nesaugu. Ypač, kai siautėja tokios audros, kokią neseniai matėme.

Jeigu tie gamtos mylėtojai sustabdė šitokį svarbų projektą ir toleravo grėsmę čia besilankančių žmonių gyvybei, jie turėtų atsakyti pagal įstatymą. Juk Baudžiamajame kodekse yra straipsnis už mirtinos grėsmės sukėlimą. Gal prokuratūra galėtų pradėti ikiteisminį tyrimą tiems projektą sustabdžiusiems žmonėms, kurie, veikiausiai, gal nelabai suvokė, ką daro?

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų