Pereiti į pagrindinį turinį

"Eurovizijoje" laukia fiasko

2010-04-30 06:15
"Eurovizijoje" laukia fiasko
"Eurovizijoje" laukia fiasko / Grupės nuotr.

"Kuo kvepia Jurgio klynas?" – kažkoks veikėjas klausia to Jurgio. Kažkas atsako: "Revoliucija".

Gražu, ar ne? Tokie pokalbiai vyksta tarp "Eurovizijos" Lietuvos atstovų, ir visa tai dar demonstruojama per televiziją. Suprask – "prikolas" (kas tai yra lietuviškai, niekas nežino, bet vis tiek daugelis šį žodį vartoja).

Žodžiu, "faini bičai", ir tiek. Džiugina į juos žvelgiančią Lietuvą. Nors tas pats Jurgis ir pasakė, kad "užpi..." jį tas vulkanas, todėl jis ir prisigėrė. Vakar.

Paskui per televiziją suskamba kažkokia muzika. Galvoji – nejaugi Goran‘as Bregović‘ius vis dėlto turėjo trečią brolį?..

Tokie jau esame – visada turime korifėjų, kuriuos norime perspjauti, bet iš to išeina tik nevykėlių cirkas. Tiesa, cirke nors būna juokinga, o čia viskas kvaila, neužbaigta, primityvu. Ir visa tai dar, kaip visada, gėda žiūrėti.

Dažnai pagalvoji, nejaugi esame amžini nevykėliai – veršių tauta, kaip pastebėjo vienas protingas žmogus? Gal net ne tai baisiausia, kad nevykėlių, bet dar baisiau, kad apie save dar ir gerai galvojantys. Kitaip argi ryžtųsi demonstruoti Europai vidutinybių stenimus muzikinius abortus?

Aišku viena, nieko gero toje "Eurovizijoje" mūsų pseudomuzikiniai chuliganai nepasieks. Vėl bus gėda, kaip jau dabar yra visa tai stebint.

Klausimas: ar gali prajuokinti žmogus, nusimaunantis kelnes? Atsakymas: gali, bet tik jei tai daro veikėjai ne iš Lietuvos. Cirkas ir tas pas mus liūdnas, be gudrių fokusų. Tiesiog pigūs triukai su degtukais ir jūrų kiaulytėmis, kaip sakė gyvasis klasikas.

Apie muziką arba tiksliau – dainuškas – apskritai belieka tik patylėti – kažkoks garsų rinkinys, sudurstytas iš G.Bregović‘iaus ir Krzystofo Pendereckio muzikinių sąskambių. Tik dominuoja spontaniškai keičiami dūdų garsai. Praktologijos kolosas. Tokių muzikinių "parasparnių" išties dar niekas negirdėjo.

Žodžiu, mūsiškiai sukergė kiaulę su sraige, o dabar nori už tai Nobelio premijos.

Drąsu!

Tik jei buvo noras tikrai išgarsinti Lietuvą, šis istorinis šansas jau praleistas. Tai atsitiko tądien, kai Andrius Mamontovas į "Euroviziją" neišleido Minedo. Nebūtų reikėję nė ruoštis – užpjautų gaidį, nors visi šimtu procentų žinotų, kad tai tikras, ekologinis, o ne menamas gaidys.

Galima tik spėti, kokia būtų buvusi reakcija: "Du bist mein, ich binn dein!" Austrų, vokiečių ir šveicarų auditorija nutiltų be žado, o visi likusieji "Eurovizijos" specialistai iš karto suklustų: "Kur ta Lietuva?" Nereikėtų nei VEKS‘o, nei kitų Judėjos augintinių, o Marijos žemė šiandien Europai nebebūtų tokia baisi paslaptis.

Ne pats blogiausias variantas būtų buvęs ir "Dvyratūkas". Jei žmogus taip nuoširdžiai dainuoja apie tai, kad niekaip negali sustoti ir jam dar baigėsi kremas veidui, iš jo gali visko tikėtis. Net ir sėkmės "Eurovizijoje".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų