Kur dingo toji laisvė?

  • Teksto dydis:

Esu, kaip dabar madinga sakyti, "antivakserė". Labai mėgstu sekti žinias, domėtis politika, skaityti.

Kelintą kartą spaudoje skaitau apie protestą prie Vilniaus.

Kai kurie veikėjai vis keikia tuos, kurie sausio 13-ąją atėjo prie Seimo. Bet jei tie žmonės būtų atėję kitą dieną, jų nuomonės niekas neklausytų, ji būtų ignoruojama.

Vis svarstau – apie laisvę visi tiek daug kalba, tik nesuprantu, kur pas mus toji laisvė yra?

Žmonės verčiami skiepytis, ir net ne vienu skiepu. Vyriausybei visai nesvarbu, kad tie skiepai turi šalutinį poveikį, po kurio kai kurie ir miršta.

Įdomiausia, kad skiepyti pradėjo nuo vyresnių, pensinio amžiaus žmonių. Gerai, kad kai kurie jau atsikvošėjo ir taip aklai nebetiki.

Norėčiau pasakyti, kad tos laisvės pas mus absoliučiai nėra, tos, apie kurią kalba I.Šimonytė, visi jos patarėjai ir padėjėjai.

Be to, labai nustebau, kai ponas senasis V.Landsbergis atėjusiuosius prie Seimo išvadino fašistais. Juk tie žmonės nieko blogo nedarė. Jie nevertė aptvarų, nešaudė, akmenų nemėtė.

V.Landsbergį tikrai saugojo, kad jis iš tos ceremonijos išvyktų sveikas ir gyvas, o šis atsilygino "gražiais" žodžiais.

Turėtume suprasti taip: jeigu esi prieš dabartinę valdymo sistemą, tada esi fašistas.

Tačiau kai G.Nausėda kalbėjo ir buvo prašoma pagerbti mirusius Lietuvos gynėjus, tylėjo visi, taip pat ir tie, kurie atėjo protestuoti.

Taip, jie švilpė I.Šimonytei ir V.Čmilytei. Ir aš pati nesutinku su jų proteguojama prievarta.

Jos jau kalba, kad ir autobusais negalės važinėti nepasiskiepijusieji. Ir įprastos medicininės kaukės jau nebetinka, nes apsaugo vienu ar dviem procentais mažiau negu brangesni respiratoriai.

O žmonės juk kaukių prisipirko. Blogiausia, kad po vieną beveik niekur nenusipirksi. Turi imti visą dėžę.

Už 50 kiniškų kaukių sumokėjau šešis eurus. Pradėjau nešioti, išbėrė visą veidą.

Kreipiausi į gydytoją, išrašė vaistų, kurie iki šiol nepadeda. Vėliau senąsias kaukes išmečiau.

Vienoje vaistinėje mane patikino, kad turi lietuviškų medicininių kaukių, bet ir jų galima įsigyti tik perkant visą dėžę. Vėl nusipirkau, šį kartą 25 vienetus. Jas nešiojant ėmė graužti akis. Tai ką man nešioti?

Vos ištvėriau trumpą kelionę autobusu.

Dabar būtinai reikia pirkti brangius respiratorius. Bet niekas nepagalvoja, kad gal kuri nors pensininkė neišgali respiratorių įsigyti, juk jis vienas kainuoja per eurą, kai kurie ir brangesni.

Kur ta mūsų laisvė, kai sklinda tokie nurodymai?

Birutė



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>anonimui

>>anonimui portretas
o tie kurie nenori vakinuotis neištirtom vakinom ir rizikuoti savo sveikata ir gyvybe-jie neturi teises gyventi? Gal reikia propaganda ne tik iš LRT klausyti? Gal su proteliu problemos? Visais laikais izoliuoja sergančius ir nešiotojus. Dabar izoliuoja sveikus. Gal pirma reiketu vadovelius pasiskaityti?

Anonimas

Anonimas portretas
antivakserių teisės baigiasi ten kur prasideda kitų žmonių teisės gyventi ir nebūti užkrėstiems. Nejaugi taip sunku suprasti? Gal su proteliu daugiau problemų negu su skiepais?

K.

K. portretas
Kur dingo neaišku. Bet kodėl dingo aišku. Todėl kad į valdžią klastodami rinkimus prasibrovė įslaptinti 75 metams arba jų vaikai ir anūkai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

  • Šiuolaikinis folkloras
    Šiuolaikinis folkloras

    Gyvenimas kėsinasi perrašyti folklorą. Patarlę „Davė Dievas dantis, duos ir duonos“ jau reikėtų pakeisti: „Atėmė Dievas dantis, atims ir duoną“. Jokių metaforų įžvelgti nereikia – pakaks suvokti tiesmukai. Nete...

    1
  • Mobingo skvernai
    Mobingo skvernai

    Faktas. Pravieniškių kalėjimo pareigūnai kurstė sunkius nusikaltimus padariusius nuteistuosius pabėgti. Tačiau tie neskubėjo: spyriojosi, branginosi. O ko tikėtis iš piktadarių? Prižiūrėtojai buvo atkaklūs: siūlė pinigų, be to, pa...

    1
  • L. Savickas: neleisime teisiniuose procesuose užvilkinti sumokėtų baudų grąžinimo žmonėms
    L. Savickas: neleisime teisiniuose procesuose užvilkinti sumokėtų baudų grąžinimo žmonėms

    Baudas iš gyventojų rinko drąsiai, o dabar net paaiškėjus, kad tai darė neteisėtai, pinigų grąžinti neplanuoja. ...

    1
  • Metamorfozės. Koba
    Metamorfozės. Koba

    Josifo Visarionovičiaus Džiugašvilio (1878–1953) vaikystės ir paauglystės laikais dabartinės Gruzijos (Sakartvelo) valstybės žemės buvo gili Romanovų imperijos provincija, kurioje ko nors pasiekti norintis žmogus būdavo verčiamas atsis...

    7
  • Š. Vaitkus sveikina Kretingos merą: nereikia pykti ant Palangos
    Š. Vaitkus sveikina Kretingos merą: nereikia pykti ant Palangos

    Gerbiamas Kretingos rajono savivaldybės mere Antanai Kalniau, sveikinu ir kviečiu arbatos puodeliui. ...

    23
  • „Antroji Lietuva“ nenusileis „Pirmajai Lietuvai“
    „Antroji Lietuva“ nenusileis „Pirmajai Lietuvai“

    Lietuva atšventė 34-uosius atkurtos Nepriklausomybės, Laisvės metus. Per kelis dešimtmečius ėjome nelengvu Lietuvos keliu. Buvo sunku, nors ir dabar ne visiems yra lengva socialiai gyventi, įsitvirtinti mūsų gražioje tėvynėje. ...

    2
  • Linkėjimai iš Kremliaus
    Linkėjimai iš Kremliaus

    Senų gerų įpročių atsikratyti sunku, o neretai ir iš viso neįmanoma. Tai liudija pastarasis brutalus išpuolis Vilniuje prieš didžiausio Kremliaus priešo A. Navalno (kuris toks liko net miręs) bendražygį L. Volkovą. Užpuo...

    2
  • Šventos dviprasmybės
    Šventos dviprasmybės

    Popiežiaus Pranciškaus valdoma katalikų bažnyčia išjudino Kubos ir JAV santykius. Ne be pirmojo popiežiaus iš Lotynų Amerikos pastangų prie derybų stalo sėdo ketvirtį milijono gyvybių nusinešusio konflikto Kolumbijoje pus...

    5
  • Būtis – lyg telefono kopija
    Būtis – lyg telefono kopija

    Praėjusią savaitę įvyko tragedija, lėmusi atominį sąmyšį šalyje: dingo socialiniai tinklai „Facebook“, „Messenger“ ir „Instagram“. Kuriam laikui. ...

    8
  • Išaugti vardai
    Išaugti vardai

    Pasikeisti vardą kai kur pasaulyje – nesunku, tai jokia keistenybė. Amazonijos čiabuviai tiki, kad vardas auga kartu su žmogumi, todėl jį reikia keisti kas septynerius metus. Izraelyje vardą galima pasikeisti įvykus svarbiam pokyčiui gyvenime, t...

    4
Daugiau straipsnių