Pereiti į pagrindinį turinį

Lengviau nebus

2014-12-09 09:24
Z.Jurevičius
Z.Jurevičius / A.Aleksandravičiaus nuotr.

Auksinė žuvelė, undinėlė ir Lietuvos pasididžiavimas. Išliaupsinta Rūtos Meilutytės žvaigždė 2014-aisiais spindėjo visu ryškumu. Po jai itin sėkmingų 2013-ųjų atrodė, kad aukščiau kilti neįmanoma. Vis dėlto Rūta įrodė, kad siekti visada yra ko.

Praėjusią savaitę Katare nuskintas pasaulio čempionato auksas ir sidabras, anksčiau pelnytas Europos pirmenybių aukso medalis ir toks pat apdovanojimas jaunimo olimpinėse žaidynėse. Daugybė pasaulio ir Europos rekordų. Pastarosios pergalės lėmė, kad lietuvė šiemet tapo vienintele pasaulio plaukike šios sporto šakos istorijoje, iškovojusia visus įmanomus svarbiausius nacionalinius ir tarptautinius titulus visose amžiaus grupėse.

Kažin, ar yra abejojančių, kad netrukus kaunietės kolekciją papildys ir absoliučiai geriausios Lietuvos sportininkės titulas. Trečius metus iš eilės.

Atrodytų, kad Rūtos triumfo žygis niekad nesibaigs. Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas neseniai pareiškė, kad tai, jog lietuvė Dohoje pralaimėjo vieną savo firminių rungčių, nieko nereiškia. Joje triumfavusi Aila Atkinson esą laimėjo tik dėl to, kad trumpasis 25 m baseinas skirtas labiau nardymui nei plaukimui, o atletiška jamaikietė savo pranašumą susikrovė ne virš, o po vandeniu. Galbūt čia yra tiesos, bet vis dėlto...

Kitąmet R.Meilutytės laukia pasaulio čempionatas kur kas labiau prestižiniame ilgajame (50 m) baseine. Kazanėje bus išdalyti ir kelialapiai į 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadą. Neabejokime: A.Atkinson, šį sezoną R.Meilutytę aplenkusi ir pasaulio taurės etapuose, turnyrui pasirengs nepriekaištingai.

Be to, kitąmet lietuvei teks konkuruoti ir su primiršta Julija Jefimova. Ši 22 metų rusė vasarį grįš į baseiną po diskvalifikacijos už dopingo vartojimą. Galima tikėtis, jog pusantrų metų varžybose nedalyvavusi buvusi pasaulio čempionė iškart neparodys idealios formos, tačiau naivu būtų manyti, kad Kazanėje palaikoma savo sienų ji nemes pirštinės mūsiškei.

Tad 2015-ieji Rūtai – iššūkių metai. Nors įveikti juos Auksinė žuvelė jau seniai įpratusi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų