NATO viršūnių susitikimo Vilniuje atgarsiai

  • Teksto dydis:

Liepos viduryje pasaulio dėmesį į Lietuvą sutelkęs NATO vadovų susitikimas Vilniuje buvo naudingas šaliai, maždaug 9 iš 10 apklaustųjų didžiuojasi būdami Lietuvos piliečiai ir tuo, kad šalis priklauso Aljansui.

Visuomenės nuomonės tyrimo bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta reprezentatyvi visuomenės apklausa parodė, kad absoliuti dauguma – 99 proc. apklaustųjų – girdėjo apie Vilniuje liepos 11–12 d. vykusį NATO vadovų susitikimą, 84 proc. atsakė manantys, kad tokie renginiai Lietuvai yra naudingi. Kaip pagrindinę renginio naudą Lietuvai respondentai išskyrė prisidėjimą prie šalies žinomumo ir įvaizdžio formavimo (36 proc.), 18 proc. paminėjo į Lietuvą atkreipiamą dėmesį, dar 11 proc. renginio naudą grindė indėliu į Lietuvos saugumą.

Paklausti, ar didžiuojasi tuo, kad yra Lietuvos piliečiai, teigiamai atsakė 91 proc. gyventojų, 89 proc. apklaustųjų nurodė, kad didžiuojasi tuo, kad Lietuva yra NATO narė.

89 proc. – tiek apklaustųjų nurodė, kad didžiuojasi tuo, kad Lietuva yra NATO narė.

„NATO vadovų susitikimo Vilniuje informacinė kampanija suvienijo daug skirtingų institucijų, o tai leido efektyviai išnaudoti įvairius komunikacijos kanalus, užtikrinti vientisą komunikaciją informuojant šalies visuomenę apie vieną reikšmingiausių renginių Lietuvos istorijoje, parodant Lietuvos indėlį stiprinant Aljansą ir atskleidžiant NATO svarbą šalies ir regiono saugumui“, – pastebi Vyriausybės kanceliarijos Komunikacijos departamento vadovas Marius Gurskas.

Apklausa taip pat parodė, kad Vyriausybės kanceliarijos organizuota NATO lyderių susitikimo Vilniuje informacinė kampanija pasiekė daugumą Lietuvos gyventojų: 8 iš 10 apklaustųjų girdėjo susitikimui skirtą šūkį „Galingi, nes vieningi!“, panaši dalis (83 proc.) respondentų atpažino renginio logotipą. Bendrą teigiamą renginio vertinimą taip pat rodo tai, kad 82 proc. gyventojų sutiktų, kad ateityje būtų organizuojamas panašaus masto renginys Lietuvoje.

Lietuviams imponuoja, kad Lietuva nėra antraeilė, mažareikšmė NATO šalis, o kaip lygiateisė narė šeimininkė priima pasaulio galinguosius savo namuose.

„NATO vadovų susitikimas Vilniuje buvo išties neeilinis įvykis – absoliuti dauguma gyventojų domėjosi renginiu ir buvo linkę jį vertinti palankiai visų pirma kaip puikią reklamą Lietuvai. Be to, lietuviams imponuoja, kad Lietuva nėra antraeilė, mažareikšmė NATO šalis, o kaip lygiateisė narė šeimininkė priima pasaulio galinguosius savo namuose. Dauguma gyventojų norėtų sulaukti tokių renginių ir ateityje“, – vertindamas apklausos duomenis pažymi sociologas, „Spinter tyrimų“ vadovas Ignas Zokas.

Plačią su NATO vadovų susitikimu susijusios informacijos sklaidą šalyje rodo ir žiniasklaidos – televizijos, radijo ir interneto portalų – vartotojų pasiekiamumo duomenys, kuriais pasiektos tikslinės gyventojų auditorijos.

Socialinių tinklų „Facebook“ ir „YouTube“ platformose informacinė kampanija pasiekė daugiau kaip 1 mln. unikalių vartotojų, 1,5 mln. unikalių vartotojų žinia apie renginį pasiekė per reklamines juostas interneto portaluose. Apie didžiausią Lietuvos istorijoje renginį taip pat skelbė ir lauko, ir viešojo transporto reklamos dešimtyje Lietuvos miestų, nacionalinės ir regioninės spaudos ir interneto žiniasklaidos kanalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam--,,,A,,--siknoj uzstriges koldunas buvo

tam--,,,A,,--siknoj uzstriges koldunas  buvo portretas
todel ir nepastebejo tavo Formules

aidas atkartojo nuo Gedemino boksto

aidas atkartojo nuo Gedemino boksto  portretas
garsu pyyyyyyyyrrrrrssssstttt... nuo NATO virsuneliu susitikimo.....

A

A portretas
Uzkelnis nepstebejo Formules 2 pasaulio cempionato
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių